TUŽNA VIJEST

Obožavatelji su u šoku: Preminula članica grupe Disciplin A Kitschme

23.04.2019 u 13:24

Bionic
Reading

Kako su članovi benda danas objavili na službenoj Facebook stranici, prateći vokal jednog od najpoznatijih rock sastava na ovim prostorima, Marinka Đorđević iznenada je preminula u 51. godini života

'Napustila nas je naša najlepša MANJA!', javio je tužnu vijest bend svojim fanovima. Ostat će zapamćena kao prateći vokal Dušana Kojića Koje. obožavatelji i prijatelji grupe su šoku i svi se pitaju što se dogodilo, no o uzroku i detaljima smrti dugogodišnje članice Disciplin A Kitschme, još nema nikakvih informacija.

Osnivač i konstanta Disciplin A Kitschme (ranije: Disciplina Kičme), basist i vokal Dušan Kojić mijenjao je više puta postave te oblike sastava i teritorije djelovanja, od Londona do Beograda. Početkom devedesetih, nakon objavljena četiri albuma od 1983., odlazi u Englesku gdje objavljuje tri albuma na engleskom jeziku. U Beograd se vratio 2003., a 2007. Disciplina objaviljue album ‘Kada kažeš muzika, na šta tačno misliš, reci mi?’ na kojem je prateće vokale snimila Marinka Đorđević Manja. Od onda je postala dio grupe.

U devedesetima je surađivala je s brojnim sastavima poput Električnpg orgazma, Neočekivane sile, Kodže i Nebojše.

Izvor: Društvene mreže
Disciplin A Kitschme Izvor: Promo fotografije / Autor: Kulturni centar baraka