ČETVRTA GODIŠNJICA TRAGEDIJE

Adele se u rijetkoj video poruci prisjetila žrtava požara u londonskom tornju: 'Toliko je još pitanja bez odgovora'

15.06.2021 u 21:46

Bionic
Reading

Slavna pjevačica Adele rijetko se obraća video porukama, ali nije propustila četvrtu godišnjicu velike tragedije u londonskom stambenom bloku Grenfell Tower, u kojem je život izgubilo 72 ljudi, kako bi pružila podršku preživjelim žrtvama katastrofalnog požara

'Danas se obilježavaju četiri godine od požara u Grenfell Toweru, a još uvijek ima toliko pitanja bez odgovora', kaže pjevačica u video zapisu objavljenom na YouTubeu u spomen na četvrtu godišnjicu tragedije koja je započela kao mali požar u kuhinji u ranim jutarnjim satima 14. lipnja 2017. godine, a završila s cijelom zgradom od 24 kata u plamenu i 72 izgubljena života.

Preživjeli i obitelji žrtava od tada pod okriljem skupine Grenfell United traže pravdu, prvenstveno stoga što se vjeruje da su uzrok paklenoj vatrenoj stihiji bile goruće obloge postavljene na vanjskoj strani stambenog bloka.

Javna istraga koju je birtanska vlada pokrenula 14. rujna 2017. godine još uvijek nije donijela nikakve zaključke, unatoč višemjesečnom svjedočenju stručnjaka.

  • +6
Adele u emisiji 'Saturday Night Live' Izvor: Profimedia / Autor: NBC/ SNL / Ferrari / Profimedia

'Suđenje (istraga) traje predugo i još nitko nije odgovarao za događaje u toj noći. Pa ipak, Grenfell United je još uvijek tu i neumorno se bori za pravdu i za promjenu koje ne zaslužuju samo oni i njihova zajednica, već i cijela zemlja', kaže Adele u svojoj video poruci i dodaje da im na tome želi zahvaliti.

'Hvala vam što ste ostavili po strani svu bol tijekom svih ovih godina borbe. Ne mogu ni zamisliti kakve je to posljedice ostavilo na vas osobno. Zaista se nadam da ćete sljedeće godine u ovo vrijeme imati odgovore koji su vam potrebni da napokon svi zajedno možete prodisati. Volim vas i vidimo se uskoro. Svi smo uz vas', zaključila je video poruku Adele.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Adele je odlučna pobornica preživjelih i obitelji žrtava Grenfell Towera otkako se dogodila tragedija. U lipnju 2017. godine je primijećena kako pruža podršku svim pogođenima požarom, koji se dogodio u siromašnom dijelu inače bogate četvrti Notting Hill.

Posjetila je i družila se s vatrogascima iz postaje Chelsea koji su se borili s vatrenom stihijom, a kasnije je preživjele mališane počastila privatnom projekcijom filma 'Kako je Gru postao dobar'.

Uvodni dio svog koncerta na londonskom stadionu Wembley u lipnju 2017. godine iskoristila je kako bi pozvala svoje obožavatelje da joj se pridruže u pružanju podrške obiteljima pogođenim tragedijom.

'Prošla su dva tjedna od požara, a ljudi koji su njime pogođeni i dalje su beskućnici. Obećavam da će novac koji skupimo zajedno ići izravno ljudima koji žive u tom bloku', rekla je Adele u video poruci koja je puštena prije početka koncerta.