GIMNAZIJALCI I PROFESIONALCI

Predstavljen prvi hrvatski filmski mjuzikl 'Kiša'

  • Autor: D.Jagatić
  • Zadnja izmjena 18.10.2012 08:31
  • Objavljeno 18.10.2012 u 08:31
Ekipa filma 'Kiša'

Ekipa filma 'Kiša'

Izvor: tportal.hr / Autor: tportal.hr/Lucija Bušić

U srijedu je u Gimnaziji Tituš Brezovački i službeno predstavljeno snimanje prvog hrvatskog filmskog mjuzikla 'Kiša'. Ambiciozan filmski projekt u kojem glavne uloge imaju gimnazijalci, a snimat će se u vrhunskoj filmskoj produkciji kakva se koristi danas u holivudskim blocbusterima, otkrili su producenti. Međutim, ništa više od toga kao da namjerno nisu htjeli otkriti

U zgradi Gimnazije Tituš Brezovački, staroj skoro 400 godina, u srijedu je iza podne predstavljen prvi hrvatski filmski mjuzikl 'Kiša'. Ideju za snimanje prvog hrvatskog glazbenog filma razvili su učenici Gimnazije Tituša Brezovačkog, koji su pozvali svoje bivše kolege, profesore i ekipu glazbenika i filmaše sa željom da ostvare ovaj zahtjevni projekt.

Unatoč činjenici da mediji gotovo nisu pokazali nikakav interes za ovaj pionirski poduhvat, ravnatelj gimnazije prof. Damir Jelenski i ekipa okupljena oko filma 'Kiša' predstavila je projekt na način kako se to često ne vidi ni kod najvećih profesionalaca. Uz nazočnost deseteročlane filmske ekipe, ravnatelj Jelenski je naglasio da su se odlučili snimiti prvi filmski mjuzikl jer su shvatili da škola obiluje izuzetno talentiranim gimnazijalcima. Redatelj filma 'Kiša' Miroslav Mirković izjavio je da je u pitanju doista izvanserijski filmski projekt koji će biti kombinacija 'Footloosea' i 'Briljantina' s pričom o podijeli između siromašnih i bogatih, ali na vrlo specifičan način, ne želeći otkrivati nikakve detalje o filmu. Slično je filmu pristupio i producent filma Damir Kovačić ispred Koda produkcije koji je najavio da će film biti snimljen najsuvremenijom filmskom tehnikom (4xhd) te da će doista biti nešto posebno što će se uskoro moći vidjeti u teaserima na YouTubeu koje će uskoro postaviti i redovno objavljivati do same premijere. Priču nije htio otkriti niti mladi scenarist (po svemu sudeći učenik gimnazije) Borna Vujčić koji je samo naglasio da je to vrlo zanimljiv posao i da se posebna pažnja posvećuje dijalozima, dok je ravnatelj Jelenski posebno izdvojio koreografiju za koju su zaduženi Dinko Bogdanić i Tomislav habulin

tportal.hr/Lucija Bušić

tportal.hr/Lucija Bušić

Izvor: tportal.hr / Autor: tportal.hr/Lucija Bušić

Stribor Jurčić, pravnik, autor glazbe, pjevač i glumac (kako je bio predstavljen), također je naglasio da će ovo biti jedan nesvakidašnji filmski projekt i da je to tek početak jer već rade i na novom filmskom projektu za inozemno tržište, ne rekavši niti riječi o čemu se zapravo radi, kao ni o samom filmu zbog kojeg je sazvana press konferencija. Film je, rekli su ljudi iz ekipe, namijenjen širokoj publici koja voli glazbu, ples i mjuzikle, a dodatna namjena je promicanje ideje pomaganja potrebitima, siromašnima i ljudima u nevolji te promicanje ideje volontiranja među mladima. Hm, da!

Među ekipom je bio i bivši nastavnik gimnazije i glazbenik Ante Grossi, koji je ujedno i jedan od autora glazbe za film zajedno s Jurčićem i mladom zvijezdom Dinom Jelusićem te Lorenom Jelusić, Helenom Hunčagom, Marijetom Gregov, Valdemarom Kušanom (glavna muška uloga) i Tomislavom Habulinom. Na žalost, Massimo Savić, Renata Sabljak i Luka Vidović, profesionalci koji također sudjeluju u ovom nesvakidašnjem filmskom projektu, bili su zbog profesionalnih obaveza spriječeni doći.

Po završetku službenog djela, u kojem nismo saznali gotovo ništa o filmu jer je filmska ekipa nepotrebno i potpuno pogrešno odlučila na predstavljanju filma ne predstaviti film o kojem nitko ništa ne zna, u dvorištu Gimnazije Tituš Brezovački su se predstavile pjevačice i pjevači koji će glumiti u filmu, i to doista sjajnim izvedbama pjesama svjetskih pop zvijezda. Po svemu sudeći, producent i redatelj očito su računali da će njihov talent biti dovoljan da ostvare zavidan filmski uspjeh.

Sve u svemu, potez i projekt vrijedan pažnje predstavljen profesionalno, ali bez elementarnih podataka o samom projektu, počevši od datuma početka snimanja, same filmske fabule, predviđenog datuma premijere i barem okvirne cijene snimanja ovog megalomanskog projekta, kao i izvora financija za snimanje. Na svu sreću, entuzijazam, energija i zanesenost prvim hrvatskim filmskim mjuziklom 'Kiša' toliko je velika da je svojim pozitivnim optimizmom ispunila dvorište Gimnazije na Gornjem gradu u Zagrebu i ostavila nas da pričekamo, ako već ne film, onda barem prvi teaser na YouTubeu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!