Back Together summit

Znate li da sprejevi za nos stvaraju ovisnost? Dr. Boris Filipović otkrio u čemu je trik

05.07.2022 u 14:00

Bionic
Reading

Kako djeluju obični sprejevi za nos i zašto stvaraju ovisnost? Koliko muškarcima smeta starenje i odlaze li na tretmane pomlađivanja te postoji li univerzalno primjenjivi anti-aging pristup? Na ta pitanja odgovarao je na prošlogodišnjem Back Together summitu Boris Filipović, dr. med. spec. otorinolaringologije, subspec. plastične kirurgije i vrata, inače suvlasnik Poliklinike Lohuis Filipović

'Postoje sprejevi za nos koji mogu pomoći, ali su drugačijeg sastava i tu se morate posavjetovati s otorinolaringologom. Osnovna stvar kod klasičnih sprejeva za nos jest da oni stvaraju ovisnost. Kratkoročno rješavaju problem, a dugoročno stvaraju još veći jer napuhavaju sluznicu. Dakle, obični sprej koristite još jedan dan, a onda ga bacite i tražite pomoć stručnjaka za drugačiji sprej', poručio je dr. med. spec. otorinolaringologije Boris Filipović.

Kada su tretmani pomlađivanja u pitanju, doktor iz vlastitog iskustva navodi kako u praksi na 30 muškaraca dolazi 70 žena.

'Iako tendencija muškog pomlađivanja raste. Muški su malo više invazivni, ne žele puno dolazaka. Žele u jednom tretmanu riješiti pitanje svoje starosti, barem u licu, tako da su to neke razlike u muško-ženskoj populaciji koju ja generalno vidim', istaknuo je suvlasnik Poliklinike Lohuis Filipović.

'Anti-aging je vrlo širok pojam', smatra dr. Boris Filipović te dodaje kako najviše voli pacijente koji se iznutra osjećaju vrlo mladi i žele isto tako izgledati i u licu.

'Univerzalne formule nema, ja sam više kipar koji radi na vanjštini, a unutrašnjost je nešto što svatko mora pronaći sam za sebe. To je tajna dobrog anti-aginga'.

Izvor: Licencirane fotografije

Ove godine, 17. i 18. rujna, održat će se drugo izdanje Back Together zdravstveno-komunikacijskog summita koji će ponovno okupiti stručnjake iz raznih polja zdravstva i inovacija. Svi građani moći će besplatno pratiti summit koji donosi mnoštvo zanimljivih tema, a potrebno je samo registrirati se putem ovog LINKA.