sočno i fino

Želite ukusan i okusima bogat mesni obrok? Isprobajte recept Karmele Vukov Colić s junećim šniclima

19.01.2022 u 22:00

Bionic
Reading

Kuhanje je od malih nogu njezina velika strast. Prvi ručak je skuhala kao sedmogodišnjakinja. Bili su to teleći odresci u vrhnju i češnjaku po receptu iz jednog dječjeg zabavnika. U međuvremnu je svoje kuhanje dovela do savršenstva,objavila dvije kuharice, a s pratiteljima na društvenim mrežama je podijelila svoj način pripreme za šnicle u vinu

Juneći odresci tzv. šnicli jednostavan su i fini obrok koji će zadovoljiti i najprofinjenija nepca, naravno pod uvjetom da se pripreme na dobar način. Karmelin način neće razočarati ni najzahtjevnije goste. Okusi su to, koji vraćaju u toplinu doma, nešto svima poznato i drago. Probajte ih pripremiti po ovom receptu i uživajte u mekanom odresku u pratnju pirea ili riže.

Sastojci:

  • 6 junećih šnicli
  • Sol
  • Papar
  • Krušne mrvice
  • 4-5 češnjeva češnjaka
  • 1/2 vezice peršinovog lista
  • bijelo vino

Priprema:

Šnicle nasoliti, popapriti i utrljajti u krušne mrvice. Kratko ih propržiti na vrućem ulju, a zatim ih složiti u vatrostalnu posudu. Neka posuda bude manja, a dublja (da se odresci mogu složiti u redovima). Na dno staviti prvi sloj mesa, obilno posuti sjeckanim češnjakom i peršinom, potom drugi red mesa, češnjak i peršin, 3 red mesa pa opet češnjak i peršin. Sve preliti bijelim vinom da prekrije odreske. Pokriti poklopcem (ili folijom ako posuda nema poklopac) i zaboraviti sat vremena u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. Uz odreske poslužiti pire ili rižu.

Ako radite s rižom:

U drugu vatrostalnu posudu staviti: 2 žl maslinovog ulja, 1,5 šalicu riže, 1 nasjeckan češanj češnjaka, sol, malo Vegete i 3 šalice vode. Poklopiti i peči na 180 stupnjeva 50-60 min (na pola pečenja može se malo promiješati).