COOL IDEJE

Želite promjenu, a ne biste se šišali? Ove jednostavne, ali lijepe frizure možete napraviti i sami

05.01.2022 u 15:11

Bionic
Reading

Frizure ne moraju jako zahtjevne da bi izgledale trendi i chic, a ako se ne želite odreći duge kose, usprkos aktualnim trendovima, postoji nekoliko genijalnih ideja

Dobro je poznato kako pogrešno odabrana frizura može upropastiti svaku, pa i najbolju modnu kombinaciju, a kako bi frizura bila lijepa osnov svega je zdrava i njegovana kosa.

Iako trendovi nalažu kraće varijante poput popularnog boba ili modernih asimetričnih pixie stilova, mnoge dugokose dame neće se samo tako odlučiti za promjenu.

Lily Collins voli ukrase za kosu Izvor: Profimedia / Autor: Phillip Faraone / Getty images / Profimedia

Ako ste i vi među njima, a već vam je dosta ležernih punđa ili kose skupljene u rep, možete se odlučiti za osvježenje imidža uz pomoć ovih jednostavnih frizura koje nisu pretjerano zahtjevne, a možete ih i sami napraviti kod kuće.

Promijenite razdjeljak

Čak i mala promjena čini čuda pa kosu npr. počeljajte po sredini ili promijenite stranu s koje ga nosite. Bit ćete ugodno iznenađeni konačnim rezultatom.

Špangice

Lily Collins, zvijezda serije 'Emily u Parizu' svoju je dugu, slojevito ošišanu kosu ukrasila efektnom špangicom i kreirala totalno chic look. Zgodne špange genijalan su način za osvježenje looka, a bez da žrtvujete duljinu kose. Ništa manje efektni nisu ni uvijek popularni rajfovi, trake za kosu, kopče...

Lagani valovi

Bez obzira nosite li dugi bob ili ste dugokosi, prirodni valovi kao da ste se vratili s plaže uvijek su sjajno rješenje. Kosu samo kratko sušimo fenom, napravite lagane uvojke (možete npr. isplesti nekoliko debljih pletenica i skinuti nakon nekoliko sati) te prođite prstima.

Sedamdesete kao inspiracija

Retro izgled nikad nije bio više poželjniji. Za ovu jednostavnu frizuru iz 70-ih bitno je da je kosa uvijena dan prije. I kosu samo malo stiliziramo s razdjeljkom po sredini baš kako to nosi francuska influencerica Sabina Socol.

Zalizana kosa

Dramatično, a opet jednostavno: ovaj je look savršena sredina i odlično izgleda ako imate dugu i kratku kosu. Kako je brzo napraviti? Najbolje je dobro počešljati kosu osušenu ručnikom, a zatim je počešljati natrag. Nanesite gel ili pjenu za kosu kako biste je držali na mjestu i osušite je s nastavkom za difuzor (koristite ga samo na nižoj temperaturi dok kosa nije barem oko 50 posto suha).

Krupne kovrče

Želite li izgled koji izgleda kao da ste uložili puno truda, a zapravo je potpuno bez napora? Kosu uvijete s npr. spužvastim uvijačima i pustite da se tako osuši. Nakon stiliziranja nanesite na kraju malo ulja na vrhove kako bi kosa dobila dodatnu dozu sjaja.

Što kažete na 'lažni bob'?

Ovo je super rješenje ako niste raspoloženi za npr. rep ili punđu. Kosu samo 'utrpajte' u kaput, jaknu ili hoodiecu i stvorili ste svojevrsni lažni bob, a bez da ste se ošišali. Izvucite prednje pramenove kako biste dali posebnost frizuri.