UVIJEK PAŽLJIVE

Zašto žene lažu da su doživjele orgazam?

27.12.2013 u 16:33

Bionic
Reading

Žene lažu o orgazmima jer ne žele povrijediti svoje partnere

Mnoge žene još skrivaju od svojih partnera da s njima rijetko doživljavaju orgazme, pokazuje najnovije američko istraživanje. Iako su žene danas seksualno otvorenije nego ikada prije, orgazam je očito još tabu tema.

Na pitanje zašto partnerima lažu o orgazmu, većina žena odgovorila je da ih ne želi povrijediti. Žene, naime, smatraju da se muškarci osjećaju ponosno kada zadovolje svoju ženu, a one im ne žele oduzeti taj osjećaj.

Poražavajuća je činjenica i da mnoge žene smatraju kako su same krive što nekada ne mogu doživjeti orgazam. To je tek uočeno i kod žena za koje se smatra da imaju dovoljno visoko samopouzdanje. Psiholozi tumače kako je to nasljedstvo prošlih vremena u kojima je žena snosila svu odgovornost za sve loše stvari u seksu.

Tek manji postotak žena izjavio je da su partneru otvoreno rekle da nisu doživjele orgazam te su objasnile zbog čega je to. Većina njih rekla je kako muškarci nisu uopće loše primili takvu vijest. Iako su žene postale seksualno otvorenije, činjenica je da još moraju raditi na mnogim stvarima, složni su stručnjaci.