DOMINACIJA BRINETA

Zašto sad svi žele biti smeđokosi? Sve varijante ove raskošne nijanse bit će hit i u sljedećoj godini

29.12.2021 u 18:30

Bionic
Reading

Divni tonovi smeđe poput boje čokolade, kakaa ili kestenjaste apsolutni su hit, a da se radi o novom trendu na koji treba pripaziti i u mjesecima koji su pred nama dokazuju i nova boja kosa mnogih poznatih ljepotica poput Jessice Albe, Billie Eilish, Hailey Bieber, Florence Pugh ili Gigi Hadid

Glazbena senzacija Billie Eilish je nedavno predstavila svoju novu čokoladno smeđu boju kose koja je sve oduševila, ali i iznenadila budući da je već neko vrijeme njezin zaštitni znak bila platinasto plava grungy frizura sa šiškama.

  • +8
Jessica Alba Izvor: Profimedia / Autor: RACHPOOT / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Iako je dugo godina Jessica Alba nosila dugu kosu prošaranu raskošnim sun kissed pramenovima, 40-godišnja glumica i poduzetnica hrabro se ošišala na bob i potamnila kosu.

Rezultat je bio očaravajući, a komplimenti su pljuštali na sve strane, jer lijepa zvijezda 'Sin Cityja' izgleda bolje no ikada i - nikad mlađe!

Ni sve traženija britanska glumica Florence Pugh nije odoljela ovom trendu pa je nakon brojnih eksperimenata s bojom kose odlučila postati brineta kao i manekenska zvijezda Hailey Bieber.

Sudeći po svemu, plava kosa definitivno više najpopularnija, a na TikToku su je korisnici prozvali i cheugy, neologizmom Generacije Z koja označava suprotnost nečemu što je cool, piše The New York Times.

  • +3
Kaia Gerber Izvor: Profimedia / Autor: Casey Flanigan / Shutterstock Editorial / Profimedia

Čini se da je trend koji promovira tamniju kosu dijelom potaknut i žudnjom za promjenom koja je došla nakon pandemije, kada su mnogi ljudi prihvatili svoju prirodnu boju na dobar način, pa nakon iznenadne popularnosti sijede kose, sad se pojavio i 'smeđokosi' trend.

'Definitivno je došlo do promjene jer vidim da klijenti prelaze na tamnije, luksuznije nijanse', rekla je Sharon Dorram iz frizerskog studija 'Sally Hershberger' na njujorškom Upper East Sideu. 'Tamnija kosa nosi tajanstveniju vibru, pa su mnoge plavuše poželjele nešto posve drukčije. Usporedila bih to isprobavanjem nove osobnosti', objašnjava ona.

MODNA INSPIRACIJA

Ne znate kako nositi mokasinke ove zime? Hailey Bieber ima sjajnu ideju i izgleda fantastično

Pogledaj galeriju

Mnogi pak žele da njihova boja bude u toplijim tonovima kako ulazimo u hladnije mjesece - ništa neubičajeno za zimu.

Ipak frizerka Aura Friedman ističe i kako smeđa boja kose ima i veliku prednost jer nije jako zahtjevna za održavanje za razliku od plave kose.

Drugi razlog zbog čega su brinete nikad popularnije može biti i taj što generacija Z daje prednost zdravlju kose, a ako imate smeđu kosu to znači da je ne morate podvrgnuti drastičnim izbjeljivanjima.

Sjajna i njegovana smeđa kosa je najveći trend ove godine, a mnogi su uvjereni kako im bogata smeđa kosa ujedno daje više moći i snage.

Patricia Torvalds, 25-godišnja softverska inženjerka iz Brooklyna, nedavno je zamijenila svoju platinastu kosu za nježno smeđu, sličnu njezinoj prirodnoj boji. “Osjećam se kao šumsko stvorenje i jako mi se sviđa kako mi sad pristaju određene boje poput kremaste, plave, pa čak i narančaste.

'Mislim da smeđa kosa ističe moju marljivu i ozbiljnu stranu. I ne moram se brinuti o svojem izrastu', rekla je.

Kakve će se boje nositi u 2022.? Bit će bogatije i raskošnije nego u prošlim godinama -jedan primjer je porast popularnosti nijansi između plave i smeđe.

Frizer Daniel Moon kaže da su mu međutonovi između smeđe i plave najdraži. 'Daju kosi odmor od godina izbjeljivanja, ali i dalje ste blizu plave kada vam dosadi biti brineta'.

Kako ističu stručnjaci, smeđa kosa može izgledati itekako raskošno i blistavo.

'Postoje mnoge prednosti odlaska u brinetu. Kao prvo, oštećena kosa će odmah izgledati zdravije. Također nećete tako brzo vidjeti korijenje', rekla je Sharon Dorram.