HRANA KAO LIJEK

Zašto je baš grožđe tako zdrava namirnica?

17.02.2014 u 10:51

Bionic
Reading

Malo tko ne uživa u slasnom okusu grožđa, a zbog svojih sastojaka grožđe ima mnoge beneficije za zdravlje organizma te je pravi 'lijek' za tijelo

Grožđe je čovjekova hrana od drevnih vremena, a ujedno mu daje vino koje je čovjekov pratitelj kroz čitavu povijest.

Od davnine je čovjek volio grožđe. Jeo ga je kao voće, a pružalo mu je i osobitu utjehu i zadovoljstvo kao čudesni napitak spravljen od prešana grožđa: vino!

Arheološka znanost, tragajući za prvim uzgojem vinove loze, otkrila je drevne tragove vinskih preša i posuda za proizvodnju vinove loze najrazličitijih oblika i boja.


Kakvo djelovanje ima grožđe na opće zdravlje čovjeka, kakva mu je nutricionistička vrijednost te što za naš organizam predstavlja vino, koje se preporuča u malim količinama, saznajte u serijalu 'Hrana kao lijek'.

Hrvatska televizija, prema ideji i scenariju urednice serijala dr. sc. Jasne Burić, u režiji Zdravka Mustaća te uz fotografiju Marija Britvića, Branka Cahuna i drugih, u serijalu 'Hrana kao lijek' gledateljima je pripremila atraktivan sadržaj, koji će, na znanstveno utemeljen način, multidisciplinarnim pristupom, uz sudjelovanje brojnih znanstvenika i stručnjaka iz zemlje i svijeta, educirati o zdravoj hrani koju nam svakodnevno nudi priroda u kojoj živimo. Serijal 'Hrana kao lijek' možete pratiti svakog ponedjeljka u 20.30 sati.