laskavo i chic

Zaboravite na zavjesa šiške, svi su se pomamili za novom trendi frizurom

16.10.2023 u 10:43

Bionic
Reading

Baby bangs, poznate i kao mikro šiške, novi su vrući hit sezone. Nema sumnje, frizure, bilo kratke ili duge, s dodatkom vrlo kratkih šiški bit će veliki trend

Posljednjih nekoliko mjeseci šiške su se na velika vrata vratila na modnu scenu nudeći široki izbor čak i onima koji se boje riskirati kada su frizure u pitanju.

Tako su zavjesa šiške nastavile svoju vladavinu, a veliku popularnost stekle su i francuske šiške a la Jane Birkin. No, mjesec mode i revije za proljeće/ljeto 2023. otkrile su i novost - baby bangs, novi trend frizura sa šiškama.

Za razliku od drugih popularnih stilova šiški, baby bangs ili dječje šiške obično su ravnog, tupog kroja koji seže iznad obrva. Ovaj odvažni izgled je i iznenađujuće svestran i potrebno je samo puno povjerenja u frizera da biste ga postigli. Postoji bezbroj načina stiliziranja dječjih šiški, bilo da je riječ o ravno i tupom šišanju ili kosi koja je slojevita i valovita.

Slavne dame poput Olivie Rodrigo, Leighton Meester i Belle Hadid nosile su ovu frizuru već ranije ove godine, a od tada su dječje šiške postale sve popularnije.

Mikro šiške i druge tupo ošišane frizure bile su snažno zastupljene na modnim pistama tijekom mjeseca mode na kojem su predstavljeni hitovi za proljeće/ljeto 2024., što se moglo i vidjeti na modnim pistama Alexandera McQueena i Grace Ling.

A frizura s mikro šiškama ne samo da je bila favorizirana od strane dizajnera i stilista, već su također i slavne dame usvojile taj izgled. Tako su dvije istinske ikone stila, Zoë Kravitz i Julia Fox tijekom tjedna mode pokazale svoje verzije mikro šiški.