top izbor

Najljepše frizure za okrugli oblik lica: Skrivaju nedostatke i tako su laskave

14.10.2023 u 19:55

Bionic
Reading

Pitate se koja frizura pristaje okruglom licu? Ove trendi frizure naglašavaju ga i, prema riječima stručnjaka, jako mu laskaju

Tražite li savršenu frizuru? Onu koja naglašava prednosti i ističe ono najbolje? Onda je vrijeme da obratite pozornost na oblik lica. Naime, osim osobnog stila i ukusa, ono je odlučujući kriterij za izbor laskavog izgleda.

Laskave frizure za okrugli oblik lica

Duga kosa vizualno izdužuje okruglo lice

Osnovno pravilo je: 'Duga kosa izdužuje lice. Ali ne smije biti preduga, jer onda i njega čini predugim', kaže Marco Alecci, frizer iz Hamburga koji inače stilizira modele i zvijezde.

Stručnjaci za kosu stoga preporučuju slojeviti stil po uzoru na devedesete sa 'zavjesa' šiškama, a pritom se slojevi polako sužavaju od vrha nosa u stranu. Prema Alecciju, ostatak kose trebao bi biti slojevit samo do ispod brade: 'Ovo lijepo uokviruje lice i stvara iluziju ovalnog oblika. Pogotovo ako kosu sušite i oblikujete okruglom četkom.'

Kratka kosa za okruglo lice: Pixie stil je optimalan izbor

'Osobno sam veliki obožavatelj kratke kose na okruglom licu. Pixie stilom možete naglasiti konture i učiniti ga upečatljivijim', kaže Alecci.

Dugi bob je savršena frizura srednje dužine za okruglo oblikovano lice

Bob je trend frizura za 2023. A jedan od razloga zbog kojih se toliko zvijezda odlučuje za srednju dužinu je činjenica da taj izgled pristaje svakoj strukturi kose i može se prilagoditi bilo kojem obliku lica.

Za okrugle konture lica frizer Alecci preporučuje dugi bob s vrhovima koji sežu do ramena. Ova malo duža bob verzija dodatno izduljuje. A prilikom oblikovanja srednje duge kose u slučaju okruglog lica bolje ju je izravnati jer ga valovi vizualno proširuju.

Frizure sa šiškama posebno su laskave za okruglo lice

Za svaki oblik lica postoji barem jedna frizura sa šiškama. A kada je riječ o okruglom licu, postoje tri laskava načina nošenja šiški. Za svaki vrijedi univerzalno pravilo: bez obzira na to koju varijantu šiški odaberete, rubovi na čelu trebaju biti ravno ošišani, a ne okrugli. 'Sa zaobljenim šiškama oblik lica izgleda još okruglije', napominje Alecci.

Otvorene šiške laskavije su od uskih blok šiški

Dok ravne šiške mogu brzo postati vizualno preteške jer 'stisnu' okruglo lice, one otvorene mu laskaju. Trendi look iz devedesetih s francuskim šarmom stvara ležeran izgled koji pristaje i ostalim oblicima lica.

Zavjesa-šiške laskaju okruglom obliku lica

Zavjesa-šiške posebno su dobar izbor za okruglo lice. 'Šiške se nose malo duže s razdjeljkom po sredini, tako da poput zastora, a otuda im i naziv, uokviruju lice', kaže Alecci.

Mikro šiške idealne su za okruglo lice

Općenito, duge i lepršave šiške najbolje pristaju širim oblicima lica, ali postoji i kraća verzija za one koji ne žele odustati od ovog izgleda. 'Uz ovaj oblik lica divno pristaju šiške koje završavaju tik iznad obrva', kaže Alecci i dodaje da je važno da su šiške šišane što preciznije i ravnije kako bi padale uglato, a svakako valja izbjeći to da budu zaobljene.

Bočne, kose šiške vizualno izdužuju lice

Još jedna sjajna opcija: šiške na stranu. Alecci ističe: 'Razdjeljak ne smijete povlačiti prenisko, već na najvišoj točki obrva. Zbog toga se izloženi dio lica čini užim i istaknutijim nego kada je razdjeljak predubok.'