trendi frizura

Zaboravite na feniranje i stiliziranje: Ovog proljeća nose se 'vodeni valovi', a prekrasan izgled kose nikada nije bilo lakše postići

02.03.2022 u 20:50

Bionic
Reading

Uz već dobro poznate morske valove, frizuru koja je već nekoliko sezona hit za toplijih mjeseci, te sirena valove, frizuru čija je popularnost porasla prošle godine, trendovi po pitanju duge, prekrasno valovite kose dobivaju pojačanje. Novi beauty hit su vodeni valovi, jednako glamurozna, no mnogo prirodnija frizura

Unatoč tome što smo zakoračili u eru vladavine ravne i naglašeno zaglađene kose te su takve frizure već pokazale slavne dame poput Kim Kardashian i Jennifer Lopez, vodeni valovi svježa je frizura čija popularnost raste zbog mogućnosti nošenja bez obzira na duljinu, teksturu ili tip kose. Osim toga, ovi valovi nisu izbor samo za ljetne mjesece, kao što je to slučaj s morskim valovima, ili zahtjevni i komplicirani za oblikovanje, poput sirena valova. Zbog toga predstavljaju savršen izbor za one kojima uvijek nedostaje vremena za oblikovanje te za one koji mrze trošiti vrijeme na feniranje i stiliziranje kose.

Bilo da žudite za osvježenjem izgleda, bilo da želite ostati u toku s trendovima, izborom ove frizure teško je pogriješiti, a izgled vodenih valova vrlo je lako postići, čak i ako niste baš vješti u oblikovanju kose.

Što su vodeni valovi?

'Valovi u obliku slova S imaju opušten i graciozan izgled, oponašajući kretanje valova u vodi', objašnjava celebrity frizer Barry Lee Moe. No po čemu se razlikuju od ostalih trendi valova? Dok sirena valovi ističu volumen na tjemenu te deblje, više definirane valove koji se dobivaju uz pomoć vrućeg uvijača i specijaliziranih proizvoda koji daju taj 'mokri' izgled, vodeni valovi su moderan pristup ovom trendu, daleko više nosiv. 'U osnovi, vodeni valovi su opušteniji i manje strukturirani od sirena valova, manje teksturirani od beach valova i općenito imaju mekši izgled', kaže slavni frizerski stilist Chris Appleton.

Moe dodaje da vodeni valovi zadržavaju opušten i neopterećen izgled morskih valova, ali su znatno opušteniji i glađi, s naglašenim pokretom.

Kako kod kuće postići izgled valova

Za oblikovanje ove frizure bit će vam potrebno glačalo, a ako vaša već ima teksturu, prvo je treba malo izgladiti sušilom. Također, s obzirom na to da se radi o oblikovanju frizure uz pomoć topline, na cijelu kosu nanesite sredstvo za zaštitu od nje. Zatim, odvajajući male pramenove kose, oko pet centimetara, povucite glačalo od korijena do vrhova, koristeći pokrete kako biste kreirali oblik slova S. 'Polagani, glatki pokreti slijeva nadesno pomoći će u postizanju savršenog labavog vala', kaže Moe, napominjući da bi ova tehnika trebala biti ležerna i nesavršena – ne mora svaki pramen biti na svom mjestu. Za najprirodniji izgled izmjenjujte valove tako da neki dijelovi idu prema licu, a drugi prema stražnjem dijelu glave. Dodavanje sredstva protiv kovrčanja pomoći će da valovi ostanu netaknuti i na dodir mekani.

Frizer i vlasnik salona Nunzio Saviano kaže da je ovaj izgled lako postići i bez glačala i izlaganja kose toplini, a za to su najučinkovitije pletenice. 'Ispletite sedam do osam malih i labavih pletenica po cijeloj glavi dok vam je kosa još vlažna. Zatim, kada se probudite, otpletite pletenice i upotrijebite široku četku kako biste nježno počešljali pramenove', kaže. Kako biste dobili gladak gornji dio, pletenje pletenica započnite nekoliko centimetara od vrha glave u odnosu na korijen. Kada je riječ o vrhovima, možete ih ostaviti neupletene (kako bi prijelaz izgledao prirodnije) ili upletene (ako želite izgled sličan morskim valovima).

Ako imate suhe ili ispucale vrhove, možete ih premazati laganim hidratantnim uljem poput arganovog, a kako biste zadržali oblik valova cijeli dan, na kosu raspršite lak s fleksibilnim fiksiranjem - on će zadržati oblik, no bez dodavanja krute strukture.