trend koji ćete obožavati

Moderna trajna: Ova verzija kovrčave kose pravi je hit za mjesece pred nama

15.02.2022 u 10:05

Bionic
Reading

Kada čujete izraz 'trajna' vjerojatno prvo što vam padne na pamet su ljubazne tete s hrpom malih uvijača na glavi. Međutim, postoji i vrlo trendi verzija frizure s trajnim kovrčama koju će baš svi željeti ove sezone

Umjesto klasične trajne, sada se nosi 'moderna trajna'. Posljednjih godina trajna, koja je bila prav hit 80-ih i 90-ih, nije čest izbor za frizuru, no to bi se lako moglo promijeniti ove sezone s 'modernom trajnom'. Naime, moderna verzija kovrčave frizure jedan je od najvećih trendova po pitanju frizura i to s dobrim razlogom.

Feniranje, uvijanje i oblikovanje kose svako jutro – uz sjajnu 'modernu trajnu' više ništa od toga nije potrebno jer kada su kovrče jednom postavljene ostaju postojane sve dok ne izrastu.

Po čemu se moderna trajna razlikuje od klasične trajne?

Klasična trajna obično se radi s uvijačima i kraćom kosom, no s modernom trajnom taj je postupak, ali i rezultat znatno drugačiji. Zamislite lagane, labavo oblikovane valove koji postojano ukrašavaju kosu, bez jakih kovrča i petljanja, poput savršeno oblikovanih kovrča na plaži pod utjecajem vjetra i soli. Ova frizura idealna je za proljetne i ljetne dane pred nama.

Ovakvo oblikovanje kose ne mora nužno rezultirati opuštenim, nezavršenim izgledom. Naime, također se mogu oblikovati i čvršće, formiranije kovrče koje neodoljivo poskakuju dok hodate. Za takav izgled kosa mora biti šišana slojevito kako valovi ne bi bili zbijeni i nagurani jedan na drugog. Sa srednjim velikim trajnim kovrčama možete dočarati trajni volumen na kosi.

Kako se postiže moderna trajna?

Ako želite isprobati trendi trajnu, najbolje je otići svom frizeru i zatražiti 'modernu trajnu'. Postupak će se tada sastojati od tri osnovna koraka:

  • Namatanje vlažne kose na velike uvojke.
  • Nanošenje sredstva za kovrčanje i čekanje da djeluje.
  • Nanošenja fiksatora nakon što kosa poprimi oblik.

Svježe oblikovanu trajnu potrebno je tretirati na poseban način. U početku je najbolje ostaviti svoje 'moderne trajne' kovrče što je više moguće na miru, ne navlačiti ih ili koristiti teške tretmane. Tako će im se najdulje održati oblik.