osvježen izgled

Izbori kojima je nemoguće pogriješti: Najtrendi frizure koje će vladati ovog proljeća

28.02.2022 u 11:56

Bionic
Reading

Približavanje proljetne sezone doslovce zove na promjene. No osim po pitanju mode i vladajućih stilova, dolazi i do značajnih promjena po pitanju frizura. Ako žudite za osvježenjem izgleda, ovo su trendi frizure koje će vladati u proljeće 2022.

Vrijeme je za proljetne čišćenje, kako u ormaru tako i po pitanju frizura. I dok smo zimi lošu frizuru još i mogli sakriti ispod kaputa, šalova i kapa, proljeće i topliji dani koji nastupaju s njime kosu stavljaju u prvi plan. Stoga nije na odmet razmisliti o osvježenju izgleda, a ako želite biti u trendu, svakako bacite oko na ovih pet frizura koje će biti među najtraženijima.

Šiške svih vrsta i oblika

Ako još nemate šiške, svakako biste o tome trebali razmisliti. Nije važno kakve; bilo da se radi o zavjesa šiškama, baby šiškama, mikro, kovrčavim, dugačkim i s pramenovima uz lice ili pak onima stranu u stilu 2000-ih – šiške su beauty must-have ovog proljeća. Samo odaberite verziju koja najbolje pristaje obliku vašeg lica licu i teksturi kose.

Suptilno stepenasta kosa

U proljeće 2022. godine na beauty scenu vraća se slojevito šišana kosa sa razdjeljkom na sredini. No, tu je jedno pravilo – stepenasti prijelazi moraju biti mekani i bez oštrih rubova. Ovako oblikovana kosa izgleda vrlo damski i dotjerano.

Mekani bob

Bob već nekoliko sezona dominira u svijetu frizura, pojavljujući se u različitim oblicima, duljinama i teksturama. Ovaj oblik frizure obilježit će i ovo proljeće, a ako želite kosu skratiti za koji centimetar dobra odluka je oblikovati je u mekani bob, bob frizura bez oštrih rubova.

Bixie

Je li to bob? Ili možda pixe? Ne, to je – bixie i upravo je to jedna od najtrendi frizura sezone. U proljeće 2022. dvije klasične frizure spojit će se u novi trendi kroj. Bixie je već bio poprilično popularan 90-ih, a ove sezone se vraća u vrlo laskavom obliku predstavljajući sjajno rješenje kada morate skratiti ispucale vrhove, a ipak želite izgledati cool.

Moderna shag frizura

Popularna razbarušena frizura, tzv. shag, novi je hit među trendsetericama i ove joj se godine predviđa veliki povratak, a pred ovim trendom već su pokleknule Miley Cyrus i Billie Eilish. Novi, moderni oblik shag frizure izgleda malo svjetlije i svježije. Izgled je inspiriran klasičnom rock frizurom 60-ih te izgledom koji je vladao 80-ima, a kosu odlikuju slojevito ošišani i pomalo raščupani pramenovi. Ova frizura pristaje gotovo svakoj teksturi kose, a može se nositi s kraćim šiškama ili bez njih.

Duga i lijepa kosa

Zagovornici duge kose također će doći na svoje ovog proljeća. Osim bob i shag frizura, viđa ćemo mnogo super dugih i jednostavnih frizura čija je glavna odlika meka i lijepa kosa, a jedna od uzora je Dakota Johnson.