odlična ponuda

Za brzi ručak ili poslovni sastanak sa stilom: Novi talijanski restoran u centru Zagreba je top izbor

09.10.2023 u 10:09

Bionic
Reading

Dani na poslu su dugi, zahtjevni i nerijetko iscrpljujući. A prijeko potrebnu pauzu i odlazak na ručak u nedostatku vremena i mogućnosti nerijetko zamijeni brzinski sendvič za radnim stolom. Međutim, zahvaljujući novom talijanskom restoranu u centru Zagreba poslovni ručak od sada će postati neizostavni dio svakog radnog dana

Mnogo je razloga zbog kojih svakodnevno osjetimo potrebu preskočiti vrijeme za ručak tijekom radnog dana. Možda ste u žurbi kako biste stigli obaviti zadatak unutar zadanog roka ili jednostavno ne želite poremetiti ustaljeni radni tok. Možda čak sami sebe uvjerite da niste baš toliko gladni i da je sasvim uredu pričekati do večere. Uostalom, samo želite biti produktivni, zar ne?

No, takvo razmišljanje može zapravo biti kontraproduktivno. Preskakanje ručka negativno utječe na fizičko i mentalno zdravlje, pogotovo ako to činite često. Evo nekoliko razloga zbog kojih nikada ne biste trebali preskočiti ručak na poslu.

Povećani dugoročni zdravstveni rizici. Ručak za radnim stolom znači da ćete tijekom dana duže sjediti, a dugo sjedenje pogoduje brojnim zdravstvenim problemima, od srčanih bolesti, visokog krvnog tlaka i visokog kolesterola.

Rastuća razina stresa. Nije tajna da posao može biti stresan, no cjelodnevno sjedenje za stolom dodatno će ga povećati. Osim toga, uzimanje pauze dokazano povećava radnu produktivnost.

Moždana magla. Kada imate puno posla, pojesti nešto na brzinu za stolom može se činiti kao dobra ideja. Međutim, to je pozivnica za poznati 'brain fog' ili moždanu maglu – tijekom dana je nužno kretati se kako bi se potaknula cirkulacija i razbistrio um.

Poslovni ručak donosi brojne prilike. Odlazak na ručak s odlična je prilika za susrete s poslovnim partnerima i klijentima, a ugodan ambijent i fina hrana pogodovat će sklapanju uspješnih dogovora i suradnju, baš kao i umrežavanju koje je ključno u poslovnom svijetu.

Uz sve navedene prednosti tu je i činjenica – zaslužujte puno više od granola pločice tijekom sastanaka, a uzimanje pauze za vrijeme radog dana zapravo jača produktivnost. Međutim, odluka o odlasku na poslovni ručak uvelike utječe na dostupne mogućnosti. Nemojmo se zavaravati, poslovni ručak mora biti unutar zadanog vremenskog okvira (po mogućnosti do sat vremena), lokacija lako dostupna (sigurno ne želite pola vremena potrošiti tražeći parking), a hrana ukusna i provjerena (jer, budimo realni, sendvič ste mogli pojesti i iza ugla ureda).

Ono što želite je brz, zdrav obrok tijekom pauze za ručak, na mjestu s dostupnim parkingom i dojmljivim ambijentom u kojem ćete se opustiti, ali i poželjeti ga otkriti i poslovnim partnerima. Bez igre pokušaja i pogreške. A jedan od ključnih razloga da odete na poslovni ručak je je otvorenje novog talijanskog restorana Tomassino koji je na jedinstven način obogatio zagrebačku gastro scenu.

Smješten je u hotelu Sheraton, na odličnoj poziciji u središtu grada, što ga čini idealnim mjestom za poslovne ručkove. Bogata ponuda maštovitih jela u kojima se koriste svježe lokalne namirnice, vrhunska talijanska i domaća vina, izuzetno ugodan ambijent, pristupačne cijene i odlična lokacija - Tomassino već sad ima sve preduvjete da zasjedne na sam vrh zagrebačke gastro scene.

Mjesto je to koje će obožavati ljubitelji talijanske kuhinje, no ne dajte se zavarati – tu nije riječ o još jednoj trattoriji već o usavršenom spoju talijanske gastronomije s daškom hrvatske tradicije za koju je zaslužen jedan od najstručnijih hrvatskih chefova, Ivica Štruml.

Bogati jelovnik obuhvaća tradicionalna talijanska jela obogaćena autentičnim hrvatskim proizvodima, s naglaskom na lokalne sastojke. Osim klasične tjestenine i pizze, na meniju su i signature specijaliteti poput arancina punjenih raguom od janjetine, salate s crnom slavonskom svinjom te gulaš od boškarina.

Elegantnu i pristupačnu gastro ponudu prati i interijer nudeći autentično iskustvo, gdje se vrhunska hrana, izbor vina i ugodan ambijent spajaju kako bi stvorili poseban doživljaj. Uređenje restorana sjedinjuje modernu eleganciju sa šarmantnim toplim elementima, stvarajući ugodnu atmosferu koja poziva goste da se opuste i uživaju u cjelokupnom gastronomskom iskustvu.

Samo zamislite – brz, zdrav i tako ukusan poslovan ručak, u centru grada s besplatnim parkingom i u elegantnom, nepretencioznom ambijentu. Istinski užitak opuštanja usred radnog dana od 12 do 15 sati s ručkom u tri slijeda, sve upakirano u neodoljiv i vječni talijanski stil. A moramo vam otkriti još jednu adut koji će vas sigurno odvojiti od ureda – cijena ručka iznosi 16 eura po osobi.

Osim toga, kad se zaželite odmoriti od gradske vreve vikendom i pronaći ugodno mjesto za (obiteljski) ručak, Tomassino je tu da zadovolji sve ukuse jer nudi tjestenine, rižoto s kozicama, pizze s flatbread tijestom do ozbiljnih mesnih jela i božanstvenih talijanskih deserta do sicilijanske cannole s lokalnom skutom preko panna cotte do tiramisua.

Prilog je napravljen u produkciji Tnative tima tportala u skladu s najvišim profesionalnim standardima u suradnji s Maistrom.