SLANA KUHARICA
Volite tunu iz konzerve, ali ne znate kako biste je spremili? Ova jednostavna rolada odličan je prijedlog za lagani ručak ili večeru

Izvor: Profimedia / Autor: - / Digifoodstock / Profimedia
Omiljeni recepti su oni jednostavni oko kojih nema previše posla, a plus je i ako su pritom ekonomični. Danas vam predlažemo brzu i jednostavnu roladu od svakodnevnih namirnica, a glavnu ulogu u ovoj gastro priči ima konzervirana tuna. Za pripremu ovog recepta potrebno vam je svega 30-ak minuta, a možete ga prilagoditi željama svojih ukućana i umjesto tune iskoristiti neku drugu omiljenu namirnicu
-
KRALJICA JESENI
Iskoristite sezonu ove namirnice bogate nutritijentima; evo ideje za slasnu juhu koju će obožavati i najmlađi
-
Video
za prste polizati
[VIDEO] Hobotnica ispod peke prema receptu chefa Ivana Pažanina
-
ZA DORUČAK IZ SNOVA
Imamo za vas nešto drugačiji recept za mirisna peciva koja su nas oduševila
Sastojci (za 4 osobe)
Sastojci za roladu:
- 150 g polutvrdog sira
- 150 g grčkog jogurta
- 2 jaja
- 2 žlice brašna
- sol
Sastojci za punjenje:
- 180 g konzervirane tune u ulju
- 6 slanih kapara
- 2 žlice grčkog jogurta
- sol
- papar
Priprema
1. U veu posudu naribajte sir. Dodajte jaja, 2 žlice brašna, 150 g grčkog jogurta i sol. Sve dobro promiješajte pjenjačom.
2. Smjesu izlijte u pleh obložen papirom za pečenje.
3. Pecite 15 minuta u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva.
4. U električnoj sjeckalici sjedinite konzerviranu tunu, kapare, 2 žlice grčkog jogurta, sol i papar.
5. Pečenu roladu odvojite od papira i ravnomjerno je premažite punjenjem.
6. Zarolajte je i potom omotajte u papir za pečenje te pustite da odstoji u hladnjaku sat vremena prije nego je narežete.
U slast!