SLANA KUHARICA

Volite tunu iz konzerve, ali ne znate kako biste je spremili? Ova jednostavna rolada odličan je prijedlog za lagani ručak ili večeru

09.10.2020 u 12:06

Bionic
Reading

Omiljeni recepti su oni jednostavni oko kojih nema previše posla, a plus je i ako su pritom ekonomični. Danas vam predlažemo brzu i jednostavnu roladu od svakodnevnih namirnica, a glavnu ulogu u ovoj gastro priči ima konzervirana tuna. Za pripremu ovog recepta potrebno vam je svega 30-ak minuta, a možete ga prilagoditi željama svojih ukućana i umjesto tune iskoristiti neku drugu omiljenu namirnicu

Sastojci (za 4 osobe)

Sastojci za roladu:

  • 150 g polutvrdog sira
  • 150 g grčkog jogurta
  • 2 jaja
  • 2 žlice brašna
  • sol

Sastojci za punjenje:

  • 180 g konzervirane tune u ulju
  • 6 slanih kapara
  • 2 žlice grčkog jogurta
  • sol
  • papar

Priprema

1. U veu posudu naribajte sir. Dodajte jaja, 2 žlice brašna, 150 g grčkog jogurta i sol. Sve dobro promiješajte pjenjačom.

2. Smjesu izlijte u pleh obložen papirom za pečenje.

3. Pecite 15 minuta u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva.

4. U električnoj sjeckalici sjedinite konzerviranu tunu, kapare, 2 žlice grčkog jogurta, sol i papar.

5. Pečenu roladu odvojite od papira i ravnomjerno je premažite punjenjem.

6. Zarolajte je i potom omotajte u papir za pečenje te pustite da odstoji u hladnjaku sat vremena prije nego je narežete.

U slast!