OVO MORATE isPROBATI

Video koji objašnjava kako u par minuta postići staklenasti efekt kože - korejski trend koji svi obožavaju postao je viralni hit

27.01.2021 u 15:26

Bionic
Reading

Za pojam staklenaste kože prvi put smo čuli prije tri godine. Popularnost ovog korejskog beauty trenda, koji stavlja fokus na njegovan, prirodan i blistav izgled kože lica, proširila se i na Zapad, a kako ga najlakše postići, objasnila je jedna korisnica TikToka

Zamislite glatku, mekanu, besprijekornu kožu bez ijedne vidljive pore, s gotovo eteričnim sjajem. Mul-gwang je korejski termin za ovaj savršeni izgled, a često se opisuje i kao sjaj vode ili kao besprijekorna koža. Termin se ne odnosi toliko na make up, koliko na strategiju učinkovitog režima njege kože.

Neki od nas blagoslovljeni su prirodno besprijekornim tenom, no striktna rutina brige o njoj pomoći će vam da se približite efektu staklenaste kože.

Kako postići efekt staklenaste kože?

Ono što je važno je da kožu prije svega morate temeljito očistiti preparatom na bazi ulja i to dvaput. Prvi put kako biste očistili šminku s lica, a drugi put kako biste bili sigurni da ste uklonili sve nečistoće. Možete nanijeti i njegujući serum koji će nahraniti kožu i u trenu vašem licu dati odmoran i blistav izgled, a u drogerijama i ljekarnama možete pronaći niz brendova koji nude odlične serume.

Imate li dovoljno vremena, na lice nanesite hidratantnu sheet masku koja će vašoj koži dati dodatnu dozu vlage i hranjivih tvari. Treći korak za postizanje staklenastog efekta kože je hidratacija. Na prethodno očišćeno lice čistim rukama ili blazinicama nanesite kremu i pričekajte da ju koža upije. Odaberite prozračnu hidratantnu kremu koja nije masna ili preteška, a koja će biti dio vaše beauty rutine.

Teško je postići prirodno svjetlucav izgled kože, zbog čega stručnjaci predlažu da na lice, nakon navedenog režima, dodate malo highlightera - na obraze, nos i iznad gornje usnice. Time ćete koži dati blistav i zdrav izgled, a lice će izgledati lijepo i njegovano bez potrebe za dodatnom šminkom.

Kako u par minuta postići efekt staklenaste kože?

Naravno, postoji i puno brži način do staklenaste kože. U svega dvije, tri minute koži možete dati prekrasan blistav sjaj koji podsjeća na efekt dupinove kože. Ključ uspjeha je u pomno odabranim kozmetičkim preparatima, točnije u miksu preparativnih i dekorativnih proizvoda - hidratantnoj kremi, tekućem puderu, primeru i tekućem highlighteru.

Cijeli postupak objasila je korisnica društvene mreže TikTok @gwmakeup koja uz pomoć ova četiri proizvoda postiže zavidan izgled kože lica o kojem mašta svaka žena koja drži do svog izgleda.

Video je dosad pregledalo više od 300.000 ljudi, a sudeći prema komentarima ispod videa, slobodno možemo zaključiti kako je ovaj make up trik oduševio korisnike popularne društvene mreže.