ZALUDIO TRENDSETERICE

Jeste li već čuli za dupinovu kožu? Ovaj najnoviji beauty trend preplavio je Instagram

23.08.2020 u 13:02

Bionic
Reading

Izrazito sjajna, blistava, hidratizirana i naizgled skliska koža lica - tako bismo najbolje opisali dupinovu kožu - najnoviji beauty trend koji je zaludio industriju ljepote i preplavio Instagram

Posljednjih mjeseci sve je jača pomama za izrazito sjajnom, blistavom kožom lica, baš onakvom kakvu imaju naši životinjski srodnici - dupini. Ovi morski sisavci poznati su po svojoj glatkoj, mokroj i reflektirajućoj koži koja se presijeva na suncu, a upravo je taj efekt poslužio kao inspiracija modnim vizažistima koji ga nastojali imitirati na koži svojih klijentica.

Takozvana dupinova koža najnoviji je beauty hit u industriji ljepote koji ćete i sami poželjeti isprobati. 'Dupinova koža novi je beauty izraz kojim se opisuje svjetlucav, blistav i svjež make up look', rekla je za Allure vizažistica Mary Phillips koja se slaže kako je to najbolji način kojim se može opisati višedimenzionalni efekt kože koji se postiže ovom tehnikom šminkanja.

Uvijek je lijepo kada koža izgleda hidrirano, svježe i blistavo, stoga nije ni čudo da je ovaj beauty trend naišao na odobravanje struke, ali i žena diljem svijeta.

Kako postići dupinovu kožu

1. Baza

'Kako biste postigli super sjajnu, mokru, naizgled sklisku kožu potrebno je nanijeti nekoliko slojeva iluminirajućih i hidratizirajućih proizvoda jedan za drugim kako biste postigli dimenziju', otkriva vizažistica Mai Quynh.

Lice prije svega temeljito očistite i nanesite serum protiv crvenila, a zatim i hidratantnu kremu jer je pravilna priprema kože nužna prije svakog make up-a.

Nakon tako pripremljene kože, Phillips na lice nanosi tekući highlighter poput primjerice L'Oréal Paris Lumi Glotion proizvoda, na vrh jagodičnih kostiju te okomitom linijom na nos. Zatim proizvod dobro izblenda kako bi se stopio s kožom. Na to nanosi ravomjeran sloj blistavog, hidratantnog tekućeg pudera. Ukoliko niste prekrili sve nepravilnosti, možete to učiniti uz pomoć korektora.

Quyhn za postizanje efekta dupinove kože koristi kremu Weleda Skin Food pa zatim Armani Beauty Luminous Silk Hydrating Primer. Zatim izblenda tekući puder koji ima satenski finish.

2. Obrazi

Uvijek koristite bronzer kako biste koži dali toplinu, dimenziju i prirodan izgled. Nanesite bronzer na obraze i sve dijelove lica na koje inače sunčeve zrake padaju. Phillips uz pomoć prstiju uvijek nanese kremasti highlighter u sticku Marc Jacobs Glow Stick na ključne dijelove lica (nos, jagodične kosti, ispod obrva, iznad usana), a zatim isto ponovi uz pomoć Tom Ford Sheer Highlighting Dua, pokrivši iste dijelove lica.

Ako želite mrvicu boje u licu, na obraze možete nanijeti i tekuće ili kremasto rumenilo, no pazite da odaberete ono koje nije previše suho. Quyhnin prijedlog je Tower 28 BeachPlease Tinted Lip + Cheek Balm.

3. Oči i usne

Na usne i oči poželjno je koristiti slične vodenaste i svjetlucave formule. Izbjegavajte matirajuće formule ruževa i sjenila. Svi proizvodi trebaju biti prozračni, lagani i svjelucavi. Tekuća sjenila, lanolinske kreme i sjajila za usne vaš su najbolji mogući odabir.

4. Završni touch

Na kraju svakom make up-a s efektom dupinove kože na red dolazi transparentni puder. Koristite ga na dijelovima lica s kojih želite ukloniti višak sjaja, kako ne biste sijali poput disko kugle. To su najčešće brada i čelo. Na taj način će do izražaja doći oni dijelovi lica koje želimo naglasiti highlighterom.