ZAVRŠAVA RETROGRADACIJA MERKURA

Venera donosi strast, a najviše će to osjetiti Bikovi, Jarci, Djevice, Rakovi i Ribe

  • Autor: Ozren Podnar
  • Zadnja izmjena 08.03.2020 07:59
  • Objavljeno 08.03.2020 u 08:00
tportal

Izvor: Alamy / Profimedia / Autor: Marina Bakush / Alamy

Od najvažnijih planetarnih tranzita i astroloških pojava do kraja ožujka, najistaknutija je promjena Saturnov ulazak u Vodenjaka 22. ožujka nakon tri godine u Jarcu, ali njegovo će značenje u početku biti stidljivo i slabo vidljivo. Za razliku od Saturnove selidbe u novi znak, prestanak Merkurove retrogradacije 10. ožujka bit će mnogo brže uočljiv

Od 5. ožujka Venera je u Biku, zahvaljujući čemu se svi osjećaju strastvenije, a naročito Bikovi, Jarci, Djevice, Rakovi i Ribe. Dok je planet ljubavi, ljepote i tjelesnih zadovoljstava u ovom znaku, stabilni i dugoročni odnosi bit će vam draži od površnih i spontanih. Kamo god polazili i štogod činili, tražit ćete udobnost.

  • +2

Melania Trump je rođena u znaku Bika, 26. travnja 1970.

Izvor: Profimedia / Autor: MANDEL NGAN / AFP / Profimedia

U ponedjeljak 9. ožujka opozicija Sunca i Mjeseca formirat će pun Mjesec u Djevici. Oko tog datuma ne isplati se započinjati veće poslove ili provoditi krupnije promjene. Ako morate obaviti opsežniji zadatak, podijelite ga na nekoliko manjih i rješavajte ih jedan po jedan. Ta će vam taktika omogućiti da izbjegnete preveliki stres.

  • +2

Bebe Rexha je horoskopska Djevica, rođena je 30. kolovoza 1989.

Izvor: EPA / Autor: DJ JOHNSON

Dan kasnije, u utorak, Merkur prestaje s prividnim retrogradnim kretanjem nakon što je tri tjedna stvarao zbrku na svim životnim poljima. U to je vrijeme sporazumijevanje i dogovaranje bilo otežano, a između lažnih i istinitih vijesti nije bilo jasnog razgraničenja. Merkur će do 16. biti u Vodenjaku, kad će se preseliti u Ribe i potaknuti intuitivnu spoznaju, nadahnuće i suosjećanje.

Proljeće na sjevernoj hemisferi počinje 20. ožujka, na dan proljetne ravnodnevnice, kad su dan i noć jednako dugi. Samo četiri dana kasnije, u utorak 24., u Ovnu se događa mladi Mjesec, što je jedan od najboljih dana u godini za počinjanje nečeg novog. To neće biti trenutak za planiranje i dugo razmišljanje, nego za djelovanje.

Travanj će početi dramatičnim susretom Saturna i Marsa u Vodenjaku, nakon što oba planeta uđu u ovaj znak u završnih desetak dana ožujka.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!