NIKAD LAKŠE

Uz ovaj mali trik više nikada nećete posegnuti za nožem kada poželite pojesti ananas

07.06.2022 u 18:00

Bionic
Reading

Tvrda i pikava kora ispod koje se krije ovo sočno žuto tropsko voće mnoge odbije na prvu. Posao koji je potreban da se izreže ananas možda djeluje komplicirano, ali uz jedan trik olakšat ćete si cijeli proces i češće uživati u ukusnom ljetnom voću

Osvježavajuća, ukusna i slatka voćna poslastica u vrućim je danima često ananas, a ovo tropsko voće na mnogim se stolovima ipak izbjegava zbog dugotrajnog guljenja koje nepotrebno oduzima vrijeme.

Na tržištu postoje razni rezači za ananas koji bi trebali olakšati njegovo guljenje, ali debelu koru rijetko koji može skinuti u trenu. No, uz jedno kuhinjsko pomagalo koje ima gotovo svaka domaćica, ananas više nećete guliti na isti način. Naprotiv, nećete ga uopće guliti, a u trenu ćete doći do sočne unutrašnjosti.

Trik koji je objavljen na društvenim mrežama pokazuje da vam je za ovo potreban samo kuhinjski bat, a nožem trebate odstraniti tek gornji zeleni dio peteljke. Batom nježno udarajte po središnjem kolutu ananasa, koji držite uspravno na dasci za rezanje, a potom ga rastresite i uživajte u slasnim trokutićima u trenu.