BEAUTY TRIK

Usne su vam suhe i ispucale? Evo kako ćete riješiti ovaj čest problem zimi

09.01.2022 u 20:00

Bionic
Reading

Tijekom hladnijim mjeseci nježna je koža usana dodatno izložena isušivanju i pucanju međutim uz odgovarajuću njegu možete spriječiti ovaj čest problem

Koža usana nema sebum i znojne žlijezde, a nema ni masno-vodeni sloj koji bi stanice mogao opskrbiti masnoćom i vlagom stoga je bitna redovita njega.

Dobro je poznato to da će niske temperature neminovno dovesti do ispucalih usana ako ih pravilno ne zaštitite.

Uključivanje nježnog pilinga u jutarnju ili večernju beauty rutinu najbolji je način njege ispucanih usana sklonih ljuštenju. Piling za usne uklanja mrtve stanice, potiče cirkulaciju krvi i čini usne mekima i njegovanima.

Postupak je vrlo jednostavan: na očišćene usne nanesite piling i nježno umasirajte prstima.

Ostavite da djeluje nekoliko minuta, a zatim uklonite i isperite ostatke pilinga za usne mlakom vodom. Nakon pilinga najbolje je na usne nanijeti balzam za usne kako bi osjetljivoj koži osigurali dugotrajne zaštitne lipide.

Ako niste ljubitelj kupovnih proizvoda, učinkovit piling možete i sami napraviti:

Potrebno:

1 žličica maslinovog ulja

1 žlica smeđeg šećera

Promiješajte sastojke i nanesite na usne kružnim pokretima. Zatim ga uklonite, ali bez brige slobodno možete i polizati, jer sadrži samo prirodne sastojke. Piling usana trebali biste koristiti dva puta tjedno. Pilinzi za usne također utječu na to da usne izgledaju punije jer masaža potiče cirkulaciju krvi