KATE MIDDLETON

Kako se odvijala evolucija stila omiljene vojvotkinje: Od razigrane studentice u minicama do elegantne ikone stila

09.01.2022 u 19:04

Bionic
Reading

Kate Middleton koja danas slavi svoj 40. rođendan, jedna je od najomiljenijih članica engleske kraljevske obitelji čiji je modne kombinacije obožavaju ljubiteljice mode i izvan Velike Britanije

Tijekom godina modni stil supruga princa Williama čija je ljubav planula još tijekom studija na poznatom sveučilištu St. Andrews u Škotskoj, doživio je brojne promjene te Kate s pravom nosi titulu jedne od najbolje odjevenih dama s kraljevskih dvora.

Premda je svojedobno bila na meti modnih kritičara koji su joj prigovarali nedostatak spremnosti za modne eksperimente, Katein utjecaj na domaću modu nije nimalo upitan.

Dobro je poznat i tzv. Kate efekt što znači da sve što nosi lijepa vojvotkinja začas nestane s polica trgovina, pa je tako često svojim odabirima promovirala i britanske dizajnere.

I dok je tijekom svojih studentskih godina bila mladenački razigrana, njezin je stil danas elegantan, bezvremenski i dostojan buduće kraljice.

  • +9
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: Jack Hill/WPA Pool / Shutterstock Editorial / Profimedia

Otkako se pridružila kraljevskoj obitelji 2011., Kate je uvijek besprijekorno odjevena u javnosti, bez obzira radi li se o nekim događanjima gdje se može pojaviti i u casual izdanju poput npr. skinny traperica, omiljenih topova na pruge ili tenisica ili pak u nečemu posve drukčijem poput glamurozne 'zlatne' haljine Jenny Packham na premijeri filma o Jamesu Bondu 'No Time To Die'.

Čak i dok je Kate studirala na Sveučilištu St Andrew's u Škotskoj, njezina ljubav prema modi bila je neupitna: doduše tad je nosila i poprilično smjelije komade poput minica, vrućih hlačica, svjetlucave odjeće...

u opuštenom izdanju

[FOTO] Sportski duh kraljevskog dvora: Kate Middleton iznenadila outfitom i vještinama

Pogledaj galeriju

Prije nego je postala jedna od najfotografiranijih žena na svijetu, Kate se nije bojala modnih eksperimenata pa ako su npr. njezine prijateljice bile u crnim kombinacijama, Kate bi bez problema odjenula nešto posve drukčije - npr. svilenu haljinu s baroknim printom.

Kada prigoda zahtijeva glamur, vojvotkinja se oslanja na svoje dizajnere od povjerenja poput Jenny Packham i Alexandera McQueena.

Nerijetko njezini odabiri uključuju i modnu reciklažu te je puno puta nosila i odjeću koja se godinama nalazi u njezinom ormaru. Vojvotkinja je tako 2020. bila jedna od rijetkih gošći na dodjeli nagrada Bafta koja je vodila računa o eko načelima i održivosti pri odijevanja za ceremoniju dodjele, odabravši bijelo-zlatnu haljinu Alexandera McQueena koju je prvi put odjenula 2012. godine.