OKIDAČI za KRONIČNe UPALe

Unatoč svim naporima ne uspijevate skinuti kilograme? Izbacite ovu hranu!

14.04.2018 u 11:42

Bionic
Reading

Bez obzira na kontrolirani unos kalorija, odlaske u teretanu i izbjegavanje obroka nakon osam sati navečer, 'pojaseva za spašavanje' oko svoga struka ne uspijevate se nikako riješiti? Problem bi mogao ležati u određenim namirnicama koje vaše tijelo drže pod lakšom, ali kroničnom upalom i time vaše napore za smanjenjem tjelesne težine čine uzaludnima

Kroničnu upalu možemo usporediti s kućnim sustavom zaštite koji vaš dom pomoću alarma štiti od nepozvanih gostiju. U slučaju vašeg tijela, imunološki sustav je kućni sustav zaštite, a upala je alarm koji sustav pali kad god otkrije neželjenog gosta. Taj neželjeni gost može biti bilo što, od modrice na koljenu do alergijske reakcije na pelud. Kada vaš imunološki sustav dobro funkcionira, sam će na kraju isključiti taj alarm, odnosno upalu.

U slučaju kroničnih upala niskog intenziteta, situacija je nešto drukčija. Uz sve moguće uzročnike koji sporadično pale naš alarm, poput ozljeda i bolesti, postoji i podmukli uzročnik koji svakodnevno pali naš alarm - a to je hrana.

Značajan doprinos kroničnim upalama, pokazala su istraživanja, daje upravo hrana, a namirnice koje su okidači za te upale pronaći ćete sigurno i na svom stolu. S obzirom na to da vaš imunološki sustav zbog stalnog unosa novih okidača ne uspijeva deaktivirati alarm, tijelo vam je pod kroničnom upalom, a to može uzrokovati porast tjelesne težine, pospanost, probleme s kožom, probavne probleme i različite bolesti poput dijabetesa ili pretilosti, pa čak i raka.

Ako svi napori koje ulažete u smanjenje kilograma nisu dali zadovoljavajuće rezultate, pokušajte s jelovnika izbaciti namirnice koje su česti uzročnici upala u vašem tijelu.

OKIDAČI UPALA

Hrana koju treba izbjegavati ako želite smršavjeti

Pogledaj galeriju