GASTRO-MJESEČARENJE

Udebljala se 57 kilograma jedući u snu

17.06.2009 u 08:00

Bionic
Reading

Anna Ryan se u dvadesetak godina udebljala čak 57 kilograma, ni kriva ni dužna, jedući u snu

Anna Ryan (42) nekontrolirano se počela debljati u radnim dvadesetima, ne shvaćajući razloge. Pazila je na prehranu, vježbala je pet puta tjedno, ali kile su išle gore. Njezino debljanje bilo je misterij sve do prije dvije godine, kada je otkrila da kile ne dolaze same od sebe, već im ona nesvjesno uvelike pomaže, provodeći noći u kuhinji, gdje je mjesečareći unosila u sebe velike količine hrane.

Cijeli misterij razotkriven je kad se jednoga jutra probudila svaumrljana od keksa i čokolade, a kuhinja je bila u kaosu. Suprug je cijeloto vrijeme uz nju spavao čvrstim snom pravednika. Anna, koja je sa 60 u dvadesetak godina stigla do 120 kilograma, preko noći posjeti kuhinju i do osam puta.

Kako bi stali na kraj Anninom nekontroliranom debljanju, a u posljednja dva mjeseca udebljala se čak 20 kilograma, supružnici Ryan pokušali su zaključavati vrata spavaće sobe i prazniti zalihe hrane u kuhinji. Nakon takvih noći, Anna bi se budila s razbijenim zubom i masnicama ispod očiju, zaradivši ih u borbi s ključanicama i praznim frižiderima.

Annin doktor rekao je, a Telegraph prenosi: 'Jedenje u snu je znatno češća pojava nego što većina ljudi shvaća. Međutim, većina mjesečara te vrste jede tek povremeno i ne u prevelikim količinama. Anna je najekstremniji primjer koji sam upoznao.'

Nesretna mjesečarka trenutačno teži 120 kilograma, ali se nada da će meditacije koje prakticira okončati njezine noćne gastro avanture.