SAVRŠENO BLISTAVA

Tvrdokorne mrlje: Kako se riješiti kamenca u zahodskoj školjci

08.10.2020 u 12:11

Bionic
Reading

Prljava zahodska školjka nikako nije nešto što želimo vidjeti u svojoj kupaonici, no ako niste redoviti u detaljnom čišćenju, tvrdokorne mrlje vjerojatno su nešto što će se s vremenom pojaviti unutar školjke, što nije nimalo lijep prizor. Srećom, postoji nekoliko jednostavnih načina kako ih u trenu ukloniti, a mi vam otkrivamo tri najjednostavnija

Ako mrzite ribati i strugati površine u svom domu, a posebno nimalo mirisnu zahodsku školjku, onda će vas ovaj trik oduševiti. Sve što trebate učiniti jest uliti u školjku žlicu sode bikarbone i šalicu izbjeljivača te pustiti da ovi moćni saveznici u borbi protiv tvrdokornih mrlja učine svoje. Nakon svega 30 minuta wc školjka će ponovno izgledati kao nova.

Ukoliko je vaša wc školjka u toliko lošem stanju da se mrlje nalaze i s vanjske strane, trebat ćete uložiti malo više truda da biste zahodsku školjku doveli u red. Umjesto da kupujete raznorazne skupe proizvode za uklanjanje kamenca i ubijanje bakterija, školjku možete oribati s najjeftinijom pastom za zube. Da, da, dobro ste pročitali.

Nanesite pastu na sve prljave dijelove uz pomoć dugačke četke i pustite da pasta nagrize skorene mrlje. Nakon dva sata moći ćete isprati wc školjku uz pomoć tuš slušalice i četke ili je jednostavno prebrisati mokrom krpom kako bi uklonili ostatke paste.

Postoji još jedan čaroban sastojak koji svatko ima u svojoj kuhinji, a koji vam može pomoći u čišćenju zahodske školjke - ocat. Bijeli ocat odličan je saveznik u borbi protiv kamenca, a u kombinaciji sa sodom bikarbonom pretvara se u moćno sredstvo za čišćenje i odčepljivanje odvoda.

U posudu pomiješajte pola šalice sode bikarbone, 10 do 15 kapi limuna i jednu šalicu bijelog octa. Nemojte se prepasti kad se smjesa počne pjeniti. Ulijte je u zahodsku školjku, pustite nekoliko minuta da djeluje te školjku očistite uz pomoć četke za čišćenje. Soda bikarbona i ocat će ukloniti skorene mrlje, a limun će pružiti ugodan miris svježine.