BEAUTY SAVJET

Znate li koliko često trebate prati četke za kosu?

25.09.2020 u 14:53

Bionic
Reading

Četku za kosu koristimo svakoga dana, no sjećate li se kad ste je zadnji put temeljito očistili

Budući da je u svakodnevnoj funkciji, ovaj nezamjenjivi beauty alat, začas se zaprlja jer se na njemu nakupljaju naslage od proizvoda za kosu poput pjene, laka za kosu ili gela.

Mnogi misle kako je sasvim dovoljno samo očistiti vidljive vlasi, no četkama, ali i češljevima treba temeljitija higijena. Zbog čega? Prilikom četkanja mi obuhvatimo i tjemen kose te skidamo nevidljive komadiće kože, naslage, prhut, prašinu, ostatke sredstava za njegu ili stiliziranje kose...

Nakon nekog vremena na četki će se stvoriti vidljive naslage koje će se naći na vašoj kosi kad prođete četkom po njom.

Koliko često morate očistiti četku? Odgovor je vrlo jednostavan: dovoljno je pogledati četku i ako izgleda jako prljavo, vrijeme je za temeljito čišćenje, no preporuka je jednom tjedno.

Naime, nakupine s vaše četke vraćaju se opet izravno na kosu, čineći je masnijom samo nekoliko trenutaka nakon što ste je oprali.

Kako ćete oprati četku ili češalj, ovisi o materijalu od kojega su napravljeni.

Ako imate četku s prirodnim čekinjama najbolje ju je očistiti vrlo nježno - blagi sapun ili šampon za osjetljivo vlasište odlično će obaviti posao. Ali oprez: važno je da se tretiraju samo dlačice. Plastične četke i češljevi su manje osjetljivi: modele poput Tangle Teezera možete oprati sapunom ili šamponom i ostaviti da se osuši na zraku.