ČUDESNI SPREJ

Čisti masnoću i kamenac: Uz pomoć pet sastojaka iz svakog kućanstva vaš dom će ponovno zablistati

21.01.2019 u 19:33

Bionic
Reading

Za svaki kutak vašeg doma na kojem možete zamisliti bilo koji oblik prljavštine, na tržištu postoji sredstvo za čišćenje upravo toga. Skupina majki aktivnih na društvenim mrežama tvrdi da vam je potrebno samo pet sastojaka, koje vjerojatno već imate u svom domaćinstvu, da bi vaš dom ponovno zablistao

Sredstvo za pranje podova, za uklanjanje kamenca s tuša, za otklanjanje zagorenih mrlja na štednjacima, za čišćenje fuga i ostali proizvodi, vrlo često opasnog kemijskog sastava, prema svjedočenjima majki na Facebooku postat će suvišni u vašem domu kad isprobate njihov 'čudesni sprej'.

Alkoholni ocat i soda za pranje (natijev karponat ili čista soda kako je već nazivaju), iskušani su saveznici svake upućene domaćice, a osnovni su sastojci i ovoga 'čudesnog spreja'.

Od ukupno 1,5 litre, jednu čašu vode zakuhajte i u njoj otopite tri čajne žličice sode za pranje. Pomiješajte s ostatkom vode, 300 ml octa, 60 ml deterdženta za pranje posuđa, 25 ml ulja eukaliptusa i vaš 'čudesni sprej' je spreman.

Ulijte ga u bočicu s raspršivačem i njime čistite sve, od kuhinjskih radnih površina, pločica, kupaonica, zagorenih posuda ili vinilnih podnih obloga do mrlja na tepihu i kauču ili mrlja od trave na odjeći.

'Poprskajte zagoreni štednjak ili sanitarije, pričekajte 10 minuta i zatim obrišite. Bez trljanja i ribanja!', podijelila je svoja iskustva jedna oduševljena majka, dok druga kaže da se 'čudesnim sprejem' uspjela riješiti tvrdokornih mrlja od eteričnih ulja iz mirisnih svijeća.