UVIJEK PALI

Začepili su vam se odvodi? Evo kako ćete se brzo i učinkovito riješiti ovog neugodnog problema

29.09.2020 u 13:42

Bionic
Reading

Odvodi koji ne obavljaju svoju funkciju čest su problem u kućanstvu, a nerijetko kupljena sredstva ne daju odgovarajući rezultat

Zaboravite na trikove čišćenja odvoda pomoću žice ili žičane vješalice koju ste izravnali kako biste izvukli nakupljeno.

Ukoliko ne pomaže ni odčepljivač s gumenim vrhom, vrela voda koju ste izlili u odvod ili izlijevanje sredstava za čišćenje kupaonice, postoji recept za odčepljivanje odvoda koji uvijek pali.

Riječ je o vrlo učinkovitoj mješavini octa i sode bikarbone.

Za ovaj prokušani trik u koji se kunu mnoge kućanice potrebni su vam samo soda bikarbona i ocat. Najprije u odvod stavite nekoliko žlica sode bikarbone, a potom ulijte nešto octa. Odmah ćete vidjeti reakciju jer će se sve zapjeniti. Na kraju dobro isperite toplom vodom. Kako biste bili sigurniji da će se sve što se skupilo u odvodu i razbiti, možete ostaviti sodu bikarbonu i ocat da djeluju oko sat vremena, ali oprezno: budite vrlo pažljivi s količinom kako mješavina ne bi oštetila cijevi.

Slična varijanta koja se pokazala dosta uspješnom pri čišćenju odvoda je mješavina pola šalice kuhinjske soli i pola šalice sode bikarbone. Tu smjesu izlijte u odvod, ostavite od 10 do 20 minuta pa ulijte vruću vodu. Sol, soda bikarbona i vruća voda proizvest će kemijsku reakciju koja bi trebala riješiti problem.