dobar izbor

Très chic: Francuskinje furaju ove tri frizure koje sjajno izgledaju i lako se oblikuju

05.02.2024 u 11:30

Bionic
Reading

Jednostavno, elegantno i tako chic – tako bi se nekako mogao opisati stil Francuskinja. Bilo da se radi o modi, šminki ili frizuri, one uvijek ostaju vjerne svom stilu i predstavljaju veliku inspiraciju. A kada je riječ i frizurama, chic Francuskinje imaju tri sjajna prijedloga

Moderne Francuskinje u Parizu i okolici već su odabrale svoje favorite po pitanju frizura. A one ne samo da su trendi i apsolutno très chic, već i potiču broje zaljubljenicu u francusku estetiku da ih kopiraju. Ovo su tri najvažnija i najzastupljenija trenda, a jedno je sigurno – zaljubit ćete se u njih na prvi pogled, i to ne samo zbog izgleda već u lakoće održavanja.

Bowl Cut

Želite li se poigrati bobom, ali trenutni trendovi su vam previše mainstream? Onda bi vam se mogla svidjeti francuska verzija - i ne, to nije trendi francuski bob! Nova verzija sa znatno više stila postaje omiljena među modnim ženama u Francuskoj, a ovaj oblik je izrazito ekstravagantan i na neki način zahtijeva hrabrost.

Riječ je francuskom bowl cutu. A za ovu trendi frizuru kosa je ošišana na istu duljinu po cijeloj glavi, što ne samo da daje sofisticirani vizualni zaokret, već joj daje i veliki volumen, a tu je naravno i efekt privlačenja pažnje.

Francuski shag

Francuski shag nije nova frizura, ali je ove godine apsolutni hit među Francuskinjama. Razlog za to je vrlo jednostavan: frizuru pod utjecajem 70-ih karakterizira mnogo različitih slojeva, koji kosi odmah daju ležeran izgled bez muke. Također daje dodatnu dozu volumena i lako se može stilizirati. Nije ni čudo zašto Francuskinje vole ovu frizuru. A ono što je najbolje po pitanju ove frizure je da bez obzira imate li dugu, srednju ili kraću kosu, možete je savršeno spojiti s bilo kojom duljinom kose.

Duga kosa u raspuštenog izgleda

Duga kosa i šiške su obavezni spoj za mnoge Francuskinje. Konačno, upravo su šiške te koje frizuri dodaju sofisticiranost. Međutim, u godini pred nama hit će biti ležeran, 'neuređen' izgled. Kosa, umjesto da bude ravno počešljana ili uredno nakovrčana puštena je da izgleda prirodno i pomalo nekontrolirano. Savršen izbor za sve koji žele više lakoće. Kosu pustite da se jednostavno osuši na zraku ili alternativno možete koristiti uvijače ili glačalo za ravnanje kose za kreiranje potpuno neopterećenog izgleda.