laskavo i jednostavno

Brišu godine: Ovo su najbolje frizure za starije od 50

27.01.2024 u 19:44

Bionic
Reading

Jeste li raspoloženi za nešto novo? Ovih sedam frizura koje nose slavne dame savršena su inspiracija za sjajne frizure za starije od 50 godina - tako laskave i pomlađujuće

Pronalaženje prave frizure uvijek je izazov, bez obzira na godine. No, kada je riječ o najlaksavijim frizurama za pedeset plus, prava inspiracija su slavne dame, bilo da je riječ o bezvremenskim stilovima ili trendi 'cutu'. Bacite oko na sedam najljepših frizura za one starije od 50, pogodnih za svaku duljinu i tip kose. Čista inspiracija.

Najljepše frizure za starije od 50

Bezvremenski elegantna: slojevita frizura sa razdjeljkom sa strane

Ovo je vrlo klasična i elegantna frizura. Osnovu čini kosa koja seže do prsa i ošišana je u obliku slova U. Lice je uokvireno slojevima duljine do brade, što opušta samu frizuru i čini lice nešto užim. Ovaj stil izgleda vrlo bezvremenski, posebno s tamnom kosom poput one kakvu ima Salma Hayek ili Monica Bellucci.

Pixie frizura: najbolji izbor ako puštate kosu

Ako trenutno imate kratku frizuru i ponovno ste u procesu puštanja duge kose, pixie frizura je dobra prijelazna frizura. Izgleda sjajno u različitim duljinama i gotovo neprimjetno prelazi iz kratke frizure u dugu frizuru. Još jedna prednost: njega i oblikovanje ove frizure je super jednostavno.

Čista klasika: bob sa šiškama u stranu

Ono što zaista ne treba zanemariti pri odabiru frizure je efekt šiški . Ali ne znači da treba poseguti za drastičnom promjenom poput potpunih ili mikro šiški. Za početka pokušajte s kosim šiškama ili zavjesa šiškama koje glatko i postepeno prelaze i stapaju se s ostatkom kose. Tako oblikovanje šiške sjajan su način za postizanje snažnog efekta uz malo truda. A posebno je laskava kombinacija šiški u stranu s bobom.

Ležerni valovi: razbarušen izgled za mladenački efekt

U ovom slučaju riječ o namjerno razbarušenoj i 'neuređenoj' frizuri koja izgleda kao da ste upravo ustali iz kreveta. Za ovu frizuru nužno je imati kosu srednje duljine koja seže do ključne kosti. Kako bi se frizuri dala određena lakoća potrebna je slojevitost. Na taj način se ističe prirodna struktura kose, pa frizura posebno dobro pristaje uz blago valovitu ili kovrčavu kosu. Ovaj izgled također funkcionira s ravnom kosom ali u tom slučaju je potrebnu uložiti malo više truda oko oblikovanja kako biste kosi dali volumen i strukturu.

Kosa srednje duljine

Čak i ako imate više od 50 godina, frizura s dužom kosom koja vam seže ispod od ramena izgleda odlično. Dokazuje to i Jennifer Aniston koja je godinama ostala vjerna svojoj kosi srednje dužine. A kako postići taj izgled, a da ne izgleda dosadno? Tajna je u oblikovanju i boji. Za stvaranje višedimenzionalnog izgleda poput Jenniferinog, kosu treba ošišati u blagom U obliku. Frizura izgleda posebno laskavo kada je lice uokvireno pramenovima do brade. Što se tiče boje kose, najbolje je kombinirati različite nijanse kako bi frizura djelovala punije. A s pramenovima ili balayageom frizuri čete dati pravi štih.

Tako laskavo: dugi bob

Lob ili dugi bob jedna je od najsvestranijih frizura. Toliko je svestrana da je se može nositi potpuno ravno ili s volumenom i puno teksture. Pristaje svakoj strukturi kose i daje mnogo mogućnosti za oblikovanje. Osim toga, šiške sa strane ili strogi razdjeljak po sredini daju cijelom izgledu poseban štih. Duljina loba je idealna ako seže do ramena ili brade.

Ležerno i cool: duga kosa sa šiškama iz 70-ih

Julia Roberts dokazuje da duga kosa izgleda sjajno u bilo kojoj dobi - pogotovo u kombinaciji sa šiškama. To osigurava da frizura ne izgleda dosadno i čini ju vrlo privlačnom. Ova frizura posebno je prikladna za punu kosu koja je slojevito ošišana, a šiške ne bi trebale biti pretanke. Šiške su prelaze preko obrva, a sa strane se spajaju u slojeve kose. Zbog toga frizura izgleda posebno ležerno i idealna je za prirodno valovitu kosu koja ima strukturu.