čokoladne nijanse

Mladolik look: Brinete će se zaljubiti u ove tople pramenove

01.02.2024 u 13:13

Bionic
Reading

Čokoladni tonovi koji se protežu od bakrenih do zlatnih nijansi novi su hit stil koji osvaja trendseterice

Hladni tonovi smeđe dugo su bili omiljen odabir slavnih brineta, no sve je veći broj onih koje se priklanjaju nježnijem trendu čokoladnih nijansi.

Ovaj stil usvojila je i slavna manekenka Hailey Bieber koja je poznate tamne pramenove oživjela bogatim čokoladnim tonovima, a na sličnu promjenu odlučila se i glumica Zendaya koja je birala tople smeđe pramenove.

'Ono što volim kod čokoladnih nijansi jest to da se stvarno možete poigrati s raznim podtonovima, što ih čini super laskavim. Možete uzeti zlatne podtonove i učiniti ih malo više medenim ili učiniti crvene tonove malo bakrenijima', kaže Justin Anderson, slavni stilist, za dpHUE.

U osnovi, ovu nijansu možete prilagoditi vlastitom tenu i prirodnoj boji kose, ostavljajući dojam svježeg i mladolikog izgleda, posebno ako birate odgovarajuće podtonove.

'Ako imate crnu kosu, preporuka je koristiti zlatno-smeđe pramenove koji čine fenomenalan kontrast s hladnom crnom bojom. Trenutno je to vrlo trendi boja, zajedno s drugim toplim tonovima poput kaubojsko bakrene i tople, zlatne plave. Dugo vremena u trendu su bili pepeljasti, hladni i neutralni tonovi, ali sada su to tople i jarke nijanse', ističe stilist.

  • +8
Laetitia Casta Izvor: Profimedia / Autor: Didier Ferey / KCS Presse / Profimedia

Za one koji ne žele radikalne promjene, već samo malo osvježenje svog looka, stručnjaci savjetuju korištenje zlatno-crvene nijanse koja je univerzalno laskava za svaki ten, a postiže se dodavanjem zlatnih, bakrenih i medenih tonova.

'Velika pogodnost ove boje kose jest i njeno lako održavanje. Naime, pranjem kose boje oksidiraju i postaju svjetlije te će vaša frizura s vremenom postajati sve ljepša.'