nema gužvi

Toplo more, pijesak i obilje hlada: Ova rajska uvala u Hrvatskoj ostvarenje je snova

09.07.2024 u 13:41

Bionic
Reading

Ako ste u potrazi za plažom na kojoj ćete provesti dan o kojem mnogi samo mogu maštati, ova pješčana plaža ostvarit će sve vaše želje

Predivne pješčane plaže jedno su od najvećih bogatstava Hrvatske, a jedna od najljepših nalazi se na otočiću Biševu, inače poznatom po sasvim drugoj atrakciji.

Naime na ovom otoku smještena je slavna Modra špilja, pravo prirodno blago udaljeno oko 45 minuta vožnje brodićem od Visa, koje svake godine posjećuju tisuće turista.

S obzirom na njenu ljepotu i popularnost, ne čudi to što je glavna zvijezda ovog otočića, međutim Biševo krije još jedno veliko blago - uvalu Porat.

Do nje ćete doći kratkom vožnjom brodom nakon razgleda Modre špilje, a već prvi pogled ostavit će vas bez daha. Udaljenija lokacija i nešto teža dostupnost čine je pravim biserom jer je riječ o jednoj od rijetkih ovakvih rajskih plaži na kojima ćete moći uživati bez gužvi i mnogobrojnih turista.

Sitan bijeli pijesak, plitka uvala s toplim morem i obilje hlada u tridesetak metara udaljenoj borovoj šumici sve su što vam treba za dan na moru koji je pravo ostvarenje snova - bilo da dolazite na romantičan izlet s partnerom, zabavu s prijateljima ili odmor s obitelji.

Uz samu plažu smješten je maleni beach-bar u kojem možete nešto prezalogajiti ili jednostavno uživati u hladnom piću i aromatičnoj kavi dok se pripremate na novo nezaboravno kupanje u ovoj prekrasnoj uvali.

Kao da ste na Maldivima: Ovo su najljepše pješčane plaže Hrvatske Izvor: Ostale fotografije / Autor: Neven Bučević