odvažnog izgleda

Sve samo ne dosadni: Mramorni nokti postali su novi trend u svijetu manikure

16.03.2021 u 10:55

Bionic
Reading

Mramor kao vrsta materijala odiše luksuzom i godinama slovi za veliki trend u svijetu interijera a, po svemu sudeći, njegov prepoznatljiv uzorak danas je i više nego dobrodošao prizor na noktima

Nakon što smo u zimskoj sezoni na zalasku svjedočili velikoj popularnosti izgleda noktiju koji imitiraju izgled pletiva ili kariranog uzorka, red je došao na mramor.

Takozvani mramorni nokti slove za novi i uzbudljiv trend u umjetnosti ukrašavanja noktiju, a postiže se uz pomoć tri različite boje laka. Iako je na prvi pogled riječ o tehnici ukrašavanja noktiju koju je nemoguće postići bez pomoći stručnjaka, evo kako uzorak mramora sami možete stvoriti.

Pri postizanju navedenog efekta na noktima biti će vam potrebno sljedeće:

  • Tri različite boje lakova (posebno su lijepi zemljani tonovi poput bež, smeđe ili sive)
  • Bijeli lak za nokte
  • Trajni lak
  • Odstranjivač laka za nokte
  • Štapići za uklanjanje laka za nokte
  • Pamučne vatice
  • Čačkalice
  • Čaša mlake vode

Prvi korak predstavljao bi nanošenje bijelog laka za nokte koje će predstavljati osnovu i platno za postizanje mramornog uzorka. Nanesite jedan sloj, pričekajte nekoliko minuta, a zatim nanesite drugi. Na kraju pustite da se jako dobro osuši.

Drugi korak odnosi se na čašu s mlakom vodom, čija temperatura ne bi smjela biti niža od sobne. Kap prvog laka stavite u vodu, zatim drugi i treći te ponovite korake. Na ovaj način nekoliko slojeva lakova za nokte ležat će jedan na drugome na površini vode. Kako naglašavaju eksperti za ukrašavanje noktiju, stvorenu mješavinu potrebno je brzo nanositi na nokte kako se ne bi isušio.

Treći korak predstavlja iscrtavanje mramornog uzorka, a to ćete učiniti uz pomoć čačkalice, pažljivim provlačenjem kroz boje. Ukoliko se lak za nokte lijepi za čačkalicu, voda je ili prehladna ili je već presušila.

Čim ste ugledali mramorni uzorak na površini vode, umočite svaki nokat u vodu, pričekajte trenutak a zatim ih izvucite. Višak boje oko noktiju uklonite odstranjivačem uz pomoć pamućnih vatica i štapića, a u najboljem slučaju na noktima bi se trebao preslikati lijep mramorni uzorak.

Kako bi se što duže zadržao na noktima, nokte s postignutim mramornim uzorkom premažite prozirnim lakom.