privlače pažnju

Hit na Instagramu: Pleteni nokti novi su trend u svijetu manikure

03.01.2021 u 12:25

Bionic
Reading

Da su pleteni odjevni komadi ove sezone veliki modni trend već je dobro poznata činjenica, a detalj pletiva uspio je podjednako zavladati i svijetom manikure

Ljubiteljice manikure u aktualnoj sezoni ne kriju novu opsesiju, a odnosi se na motiv pletiva istaknut na noktima koji istovremeno najbolje opisuje hladne mjesece u godini.

Da je riječ o novom trendu u svijetu manikure, dovoljno govore fotografije noktiju s uzorkom pletiva koje su zavladale Instagramom. Iako je na prvi pogled riječ o tehnici ukrašavanja noktiju koju je nemoguće postići bez pomoći stručnjaka, evo kako uzorak pletiva sami možete stvoriti.

Za ovaj beauty projekt, prema riječima stručnjaka, biti će vam potrebna mirna ruka i set gelova i lakova za nokte. Pomoću potonjeg pod UV lampom potrebno je fiksirati osnovni premaz gelom i boju laka za nokte.

Nakon što ste učinili navedeno, uz pomoć kista na noktima istaknite uzorak pletenja po želji. Dodatan sloj laka preko stvrdnutog gela stvara rebrasti izgled nalik pletivu, dok umakanje u akrilni prah stvara trodimenzionalni efekt. Nakon stvaranja uzorka pletiva na noktima, na njega nanesite gornji sloj gela kako bi stvoreni uzorak na noktima dulje potrajao.