NOVI SLASTIČARSKI REKORDI

Sudjelujte u izradi najduže torte u Hrvatskoj

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 31.01.2013 08:36
  • Objavljeno 29.01.2013 u 16:18
čokoladna torta, bik

čokoladna torta, bik

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: Thinkstock

Sajam HOTEL & GASTROTEH organizira se u terminu od 14. do 16. veljače sa programski srodnim specijaliziranim sajamskim priredbama koje povezuju enogastronomiju i kvalitetno provedeno slobodno vrijeme kao jedan od bitnih faktora svakodnevnog života, baziranog na vrednovanju ekologije, zdravlja i vitalnosti

Cilj je da uoči turističke sezone na jednom mjestu okupi i poveže proizvođače, distributere i ostale čimbenike HoReCa sektora

U sklopu sajma Hotel & Gastroteh, Udruga slastičara Hrvatske i Zagrebački velesajam priredit će atrakciju za sve posjetitelje – izradu najduže torte u Hrvatskoj! Izrada najduže torte u Hrvatskoj, duljine 20 metara, radit će se u sklopu projektaSretna hrana, od namirnica koje dokazano usrećuju i podižu razinu serotonina. Čokolada će teći u potocima!

Najdužoj torti kumovi će biti osobe iz javnog života Hrvatske! Svaki posjetitelj koji želi kušati komad legendarne torte donirat će simboličnu svotu. Ukupan iznos prikupljen u sklopu ovog projekta biti će doniran u humanitarne svrhe

Inače, najduža do sada napravljena torta u Hrvatskoj je 18 metara

Sretna hrana veliki je humanitarni projekt Udruge slastičara Hrvatske kojem je cilj, kroz svoje akcije, pomoći onima kojima je to najpotrebnije, bolesnoj djeci i socijalno ugroženim obiteljima. Ideja ovog projekta je izrada torti i slastica napravljenih isključivo od namirnica koje podižu razinu tzv. hormona sreće, odnosno, serotonina. Partner u ovom projektu je udruga Krugovi koja svojim aktivnostima nesebično pomaže u realizaciji akcija ovog projekta.

Ako vam je bila želja izrada figurica za tortu ili želite impresionirati goste nekom novom slasticom, imat ćete priliku nešto i naučiti. Možete izabrati neku od sljedećih radionica:

Dizajn & Dekor - izrada jestivih dekoracija za torte modernim tehnikama

Fruit carving – atraktivno prezentiranje voća i povrća

Deserti 21. stoljeća - priprema nekoliko deserta s prezentacijom na tanjuru

Radionica izrade figurica za torte - atraktivni Disneyjevi likovi

Kola_chic – izrada nekoliko modernih kolača i prezentacija

Sajam HOTEL & GASTROTEH
organizira se u terminu sa programski srodnim specijaliziranim sajamskim priredbama koje povezuju enogastronomiju i kvalitetno provedeno slobodno vrijeme kao jedan od bitnih faktora svakodnevnog života, baziranog na vrednovanju ekologije, zdravlja i vitalnosti. Cilj je da uoči turističke sezone na jednom mjestu okupi i poveže proizvođače, distributere i ostale čimbenike HoReCa sektora.

Sajam je namijenjen proizvođačima i distributerima hotelske i ugostiteljske opreme, proizvođačima HoReCa programa, financijskim i consulting organizacijama, strukovnim udruženjima; poslovnoj publici: hotelijerima, restoraterima, investitorima u turistički sektor, poduzetnicima i djelatnicima u ugostiteljsko-turističkom sektoru.

Sajmovi u istom terminu su NAUTIKA - Zagrebački sajam nautike CroTour - međunarodni sajam turizma i InGA - međunarodni sajam hrane, pića i inovativne gastronomije

Sajam se održava pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!