PRVI DOJAM

Što muškarci prvo primijete na ženi?

14.12.2009 u 09:00

Bionic
Reading

Opće je poznato da se prvi dojam o nekoj osobi stvara u prvih nekoliko sekundi. Iako će mnogi reći da je riječ o površnoj ocjeni, znanstveno je utvrđeno da je taj dojam presudan. Što onda muškarci primijete u prvih desetak sekundi?

U prvih nekoliko sekundi moguće je primijetiti samo fizičke atribute, ali i oni otkrivaju barem malo osobnosti. Muškarci u svega nekoliko sekundi promatranja žene stvaraju i svoj prvi dojam o njoj. Je li lijepa, simpatična i draga? Za odgovore na ta pitanja treba im tek desetak sekundi. Ako želite znati što im posebno upada u oči, pročitajte što je to što prvo primijete na nježnijem spolu.

Osmijeh

Istraživanja su pokazala da muškarci na ženi najprije primijete osmijeh. Njihov mozak pokušava otkriti je li vaš osmijeh prirodan ili namješten. Glumljene osmijehe lako je prepoznati, a onima koji dolaze od srca teško je odoljeti. Stoga nabacite osmijeh na lice i prvi dojam o vama bit će veličanstven.


Osmijeh je prva stvar koja se primjećuje
Stav tijela

Jeste li pogrbljene ili hodate uspravno kao da je cijeli svijet vaš? Muškarci to otkrivaju u svega desetak sekundi. Naravno, njihovu pažnju zaokupljaju žene koje se kreću tako da se jasno vidi da su zadovoljne u svojoj koži. Želite li ostaviti dojam osobe sigurne u sebe, hodajte uspravno i uzdignute glave, ali nastojte ne djelovati ukočeno.

Kosa

Muškarci primjećuju i ženinu kosu, ali oni ne gledaju je li ispucana i koje su boje pramenovi. Oni primjećuju je li ta kosa samo još jedan vaš ukras i je li usklađena s vašim licem. Ako su vam blizu, nastojat će i otkriti kako vaša kosa miriše. Muškarci preferiraju prirodnost, a upravo to i primjećuju na ženskoj kosi.

Šminka

U prvih desetak sekundi muškarci uspijevaju otkriti i kakva je ženina šminka. Njih će privući prirodan izgled lica s minimalnom količinom šminke. Teška šminka djeluje kao maska i muškom je spolu uglavnom odbojna. Stoga ne pretjerujte sa šminkom!

Grudi i guza

Budući da je ovdje ipak riječ o muškarcima, nezapaženo neće proći ni vaše grudi, ali ni vaša guza. Nije važno kakvog su oblika, važno je da ste odabrale odjeću koja će ih naglasiti, ali ne previše. Oni vole otkrivati i ne vole kad je sve gotovo kao ponuđeno. Zadržite dozu tajanstvenosti.

Ono nešto

Točku na i prvoga dojma o vama stavlja ono nešto. Nitko ne može točno definirati što je to, ali svi znaju da je riječ o nečemu što najviše utječe na stvaranje dojma o vama. Ono nešto, kažu stručnjaci je izvorna prirodnost. Točnije, ako budete sasvim svoji i prirodni, to neće biti nezapaženo.