HRANA ZA DUŠU

Špageti carbonara prema receptu Gwyneth Paltrow postat će vaša nova opsesija

  • Autor: I. But.
  • Zadnja izmjena 02.03.2018 17:03
  • Objavljeno 02.03.2018 u 15:35
Špageti carbonara

Špageti carbonara

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Kuharica 'It's All Easy' glumice Gwyneth Paltrow prepuna je jednostavnih i ukusnih recepata koje i početnici vrlo lako mogu pripremiti, a nama je za oko zapala tjestenina carbonara, omiljeno jelo slavne glumice idealno za lijene večeri na kauču dok vani pada snijeg

Ovo brzo i slasno jelo koje obožavaju sve generacije gotovo je u trenu, a najbolje od svega je to što sve sastojke većina nas uvijek ima pri ruci. Sve što vam je potrebno za pripremu najukusnije carbonare su špageti, slanina, jaja, parmezan i malo dobre volje.

Recept slavne glumice sadrži sve uobičajene sastojke koji su potrebni za carbonaru, a ključ do savršene harmonije okusa je u pripremi. Ako ste početnik, ovo je jelo odlično za okušati se u svojim prvim kulinarskim koracima. Morate uistinu imati dvije lijeve, što se kaže, kako biste uništili okuse.

Umjesto slanine možete upotrijebiti i pancetu, a ukoliko ste navikli odvajati mast prilikom rezanja slanine, sačuvajte ju za umak. Kada kombinirate jaja i parmezan, smjesa podsjeća na kajganu, no neka vas to ne buni, jer točno tako i treba izgledati. Ne zaboravite sačuvati šalicu vruće vode u kojoj su se kuhali špageti jer je to najvažnije za postizanje svilenkaste teksture umaka.

Carbonara

Carbonara

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Sastojci

  • 250 g špageta
  • 3 jaja
  • 200 g parmezana
  • 100 g slanine ili pancete
  • 2 češnja češnjaka
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • sol
  • papar

Priprema

1. U provreloj slanoj vodi skuhajte špagete.

2. Za to vrijeme na maslinovom ulju kratko prepržite slaninu dok ne postane hrskava. Slanini dodajte usitnjeni češnjak.

3. U posebnoj posudi umutite jaja, dodajte parmezan i papar. Kad su špageti gotovi, iscijedite ih i tako vruće ubacite u smjesu s jajima. Dodajte slaninu i češnjak i sve dobro izmiješajte da se sastojci sjedine. Nema potrebe da špagete vraćate na vatru jer će se tijekom miješanja s vrućim špagetima jaja termički obraditi taman koliko je potrebno.

  • +4
  • +1

Namirnice bogate kalcijem

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Komentari čitatelja 2

Prikaži sve
  • neslav

    02.03.2018 16:18

    Ako ukuhamo špagete to znači da ih treba kuhati dok ne ispari sva voda. "Joj, , oops, ukuhala mi je sva voda i upropastila sam lonac koji je izgorio."

  • prckoo

    02.03.2018 17:23

    češnjak u carbonaru?!? koja seljačija...

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi