Domaća, slasna pizza s hrskavom koricom koja je gotova u nekoliko minuta oduševit će vas jednostavnom pripremom i bogatim okusom
Ako tražite brz i jednostavan recept za domaću pizzu, ona pripremljena u fritezi na vrući zrak jednostavno će vas oduševiti, kako zbog brzine i jednostavnosti pripreme tako i minimalnim neredom i sjajnim okusom. Osim što ćete uštedjeti vrijeme, dobit ćete savršeno hrskavu koru i rastopljeni sir, a sami birate kvalitetne sastojke.Tako uz navedene sastojke na pizzu možete dodati i povrće po izboru te uživati i doista sjajnom obroku.
Sastojci (za 4 osobe):
- Domaće napravljeno ili kupovno pakiranje tijesta za pizzu, razdvojeno na 2 dijela
- 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1/3 šalice cherry rajčica
- 1 češanj češnjaka
- 1/2 žličice origana i soli
- svježe mljeveni crni papar
- 1 kuglica mozzarelle
- svježi listići bosiljka
Priprema:
Tijesto oblikujte rukama na čistoj i pobrašnjenoj površini, vodeći računa da veličina bude nešto manja od košare friteze na vrući zrak. Pošto u većinu friteza na vrući zrak ne stane cijela pizza odjednom, tijesto se najčešće peče u dvije polovice radi ravnomjernog pečenja. Oblikovano tijesto premažite maslinovim uljem i smjestite u košaru, tako da je nauljena strana okrenuta prema gore.
Nakon toga u odvojenoj posudi lagano zgnječite cherry rajčice, dodajte protisnuti ili sitno nasjeckani češnjak, origano te začinite solju i paprom. Polovicu pripremljene smjese ravnomjerno rasporedite po tijestu, pritom ostavljajući oko centimetar ruba nepokrivenim. Na nadjev rasporedite pola naribane mozzarelle.
Pecite pizzu u fritezi na 200 °C desetak do dvanaest minuta, odnosno dok ne dobije zlatno-smeđu boju, a sir se potpuno ne otopi. Gotovu pizzu pažljivo izvadite iz friteze uz pomoć lopatice, pa je ukrasite svježim listićima bosiljka. Potom ponovite isti postupak s preostalim sastojcima i ispecite drugu pizzu.