MOĆNI SASTOJCI

Sok od cikle kao eliksir dugovječnosti

20.12.2010 u 09:33

Bionic
Reading

Najnovije istraživanje pokazuje da bi se eliksir dugovječnosti mogao skrivati u soku od cikle koji omogućava ljudima da i u starijoj dobi žive aktivno

Sok od cikle mogao bi pomoći starijim ljudima da vode aktivniji život, pokazuje najnovije istraživanje. S godinama mnogi procesi u organizmu se usporavaju, čime se otežava obavljanje mnogih od njih. Primjerice, smanjuje se količina kisika u krvi, što otežava kretanje i vježbanje, pa stoga i hodanje predstavlja veliki izazov.

Stručnjaci sada tvrde da je rješenje za starije osobe sok od cikle koji im omogućuje veću aktivnost i izdržljivost. Uočeno je, naime, da sastojci soka od cikle, ponajviše nitrat, utječu na mišiće tako da oni manje troše kisik iz krvi koji je potreban za bilo kakvu fizičku aktivnost.

U izvješću se navodi da sok od cikle snižava tlak i omogućuje bolji protok krvi jer širi žile. Sve to omogućuje aktivniji život koji posljedično onda i produljuje život. Već je otprije poznato da sok od cikle sprečava niz bolesti, stoga ga je dobro uzimati u svakoj životnoj dobi.