stvoreno za vrućine

Samozatajna šefica Zare nastavlja nizati ležerne stajlinge, jedan udobniji od drugoga, a uz njih obožava nositi robusne sandale

02.07.2022 u 14:49

Bionic
Reading

Marta Ortega Perez, prva žena Inditexa, u čijem se sastavu nalaze najpopularniji high street brendovi poput Zare, Pull&Beara i Massima Duttija, ovoga ljeta ne izlazi iz prozračnih i udobnih stajlinga od lana i pamuka, a sad se pojavila u još jednom ležernom outfitu kao stvorenom za ljetne vrućine

Nasljednica Inditexovog modnog carstva sa suprugom Carlosom Torrettom i trogodišnjom kćerkicom Matildeom stigla je u Monako gdje se održava konjičko natjecanje. Kći španjolskog milijardera i osnivača omiljene Zare, Amancija Ortege, od malih nogu se bavila jahanjem, a svoju veliku strast sad prenosi na malenu nasljednicu.

Otkako je u travnju ove godine postavljena na čelno mjesto Inditexa, 38-godišnja Marta Ortega sve se češće pojavljuje u javnosti. Sad je snimljena u šetnji sa suprugom i kćerkicom, odjevena u ležeran, bijeli outfit, savršen za vruće mediteransko ljeto. Široke bijele hlače s prekriženim detaljem u struku nosila je u kombinaciji s gornjim dijelom bez rukava i vezicama s ukrasima. Boemski look upotpunila je okruglim sunčanim naočalama, ogrlicom s perlicama i šeširom od rafije, a udoban stajling zaokružila ravnim, glomaznim sandalama luksuzne modne kuće Celine, kakve je već nosila.

  • +6
Marta Ortega Izvor: Profimedia / Autor: Olivier Huitel / Crystal Pictures / Crystal pictures / Profimedia

Plavokosa Španjolka najčešće nosi kombinacije iz vlastitog modnog carstva, uglavnom one s potpisom Zare i Massima Duttija, koje vješto spaja s modnim dodacima luksuznih modnih kuća, a ovoga ljeta posebno je slaba na robusne sandale modne kuće Celine koje ima u nekoliko modela.

  • +2
Marta Ortega Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

O ovoj 38-godišnjakinji kažu da je diskretna i tajnovita i već se dugo znalo da će jednog dana preuzeti upravljanje najvećim distributerom jeftine mode. Marta Ortega studirala je međunarodno poslovanje u Londonu i radila je na različitim odjelima u Inditexu, od financija, računovodstva, preko analize prodaje do dizajna. Također je nakratko radila kao prodavačica u trgovinama grupacije 2007, kad je punila police, kako bi bolje razumjela kako funkcionira rad trgovina.

  • +3
Marta Ortega Izvor: Profimedia / Autor: Newspress / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

'Živjela sam i disala ovu tvrtku od djetinjstva i učila sam od svih velikih profesionalaca s kojima sam radila u posljednjih 15 godina. Uvijek sam govorila da ću svoj život posvetiti izgradnji na nasljeđu svojih roditelja, gledajući u budućnost, ali i učeći iz prošlosti', rekla je Marta Ortega Perez.

Ortega inače obožava jahanje te se ranije natjecala u preponskom jahanju, a ima i vlastiti konjički centar, Casas Novas u La Coruñi, koji je napravio Amancio Ortega kako bi njegova kći mogla uživati u svom velikom hobiju. Ondje je proslavila svoje vjenčanje s Carlosom Torrettom i iako joj je to jedno od omiljenih mjesta za jahanje, nerijetko je se može vidjeti kako posjećuje konjička natjecanja u drugim klubovima. Posljednjih godina bila je voditeljica jednog od najrelevantnijih natjecanja na međunarodnoj sceni, Longines Global Champions Tour.

  • +4
Marta Ortega Izvor: Profimedia / Autor: Antonio Gutiérrez / ContactoPhoto / Profimedia