NE MOŽE FINIJE

Ručak gotov za pola sata: Isprobajte recept za sočna pileća prsa u aromatičnom umaku

12.07.2025 u 10:07

Bionic
Reading

Ako ste u potrazi za brzim, jednostavnim i zdravim jelom koje će oduševiti cijelu obitelj, ovaj recept za pileća prsa s limunom je pravi izbor. Kombinacija limunove korice, svježeg timijana i aromatičnog umaka čini ovo jelo laganim, ali izuzetno ukusnim

Priprema ovog recepta je jednostavna, a rezultat je elegantan obrok kojem nitko neće moći odoljeti. Poslužite uz pire krumpir s češnjakom i bosiljkom za potpuni doživljaj!

Potrebni sastojci:

  • ½ šalice brašna za paniranje
  • Sol i svježe mljeveni papar po ukusu
  • 4 pileća prsa bez kože i kostiju (oko 170 g svako)
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 4 grančice svježeg timijana ili 1 žličica suhog
  • 2 žlice sitno nasjeckanog ljutika
  • 2 žličice sitno nasjeckanog češnjaka
  • 2 žličice naribane limunove korice
  • 3 žlice limunovog soka
  • ½ šalice pilećeg temeljca (domaći ili iz konzerve)
  • 2 žlice maslaca

Priprema:

Pomiješajte brašno sa soli i paprom, pa uvaljajte pileća prsa sa svih strana. Otresite višak brašna.

Zagrijte ulje u velikoj tavi dovoljno velikoj da stane svo meso u jednom sloju. Dodajte piletinu i pecite otklopljeno na srednje jakoj vatri 5 minuta, dok ne poprimi zlatnu boju.

Okrenite piletinu i pecite još 5 minuta, dok ne bude potpuno pečena. Pažljivo uklonite ulje iz tave, ostavljajući piletinu unutra. Ulje bacite.

Dodajte timijan, ljutiku i češnjak te pirjajte oko minutu, pazeći da češnjak ne zagori. Dodajte limunovu koricu, limunov sok i temeljac.

Ostružite dno tave da se otope zapečeni komadići. Dodajte maslac i kuhajte još 3 minute. Poslužite odmah.