Ako ste u potrazi za brzim, jednostavnim i zdravim jelom koje će oduševiti cijelu obitelj, ovaj recept za pileća prsa s limunom je pravi izbor. Kombinacija limunove korice, svježeg timijana i aromatičnog umaka čini ovo jelo laganim, ali izuzetno ukusnim
Priprema ovog recepta je jednostavna, a rezultat je elegantan obrok kojem nitko neće moći odoljeti. Poslužite uz pire krumpir s češnjakom i bosiljkom za potpuni doživljaj!
Potrebni sastojci:
- ½ šalice brašna za paniranje
- Sol i svježe mljeveni papar po ukusu
- 4 pileća prsa bez kože i kostiju (oko 170 g svako)
- 2 žlice maslinovog ulja
- 4 grančice svježeg timijana ili 1 žličica suhog
- 2 žlice sitno nasjeckanog ljutika
- 2 žličice sitno nasjeckanog češnjaka
- 2 žličice naribane limunove korice
- 3 žlice limunovog soka
- ½ šalice pilećeg temeljca (domaći ili iz konzerve)
- 2 žlice maslaca
Priprema:
Pomiješajte brašno sa soli i paprom, pa uvaljajte pileća prsa sa svih strana. Otresite višak brašna.
Zagrijte ulje u velikoj tavi dovoljno velikoj da stane svo meso u jednom sloju. Dodajte piletinu i pecite otklopljeno na srednje jakoj vatri 5 minuta, dok ne poprimi zlatnu boju.
Okrenite piletinu i pecite još 5 minuta, dok ne bude potpuno pečena. Pažljivo uklonite ulje iz tave, ostavljajući piletinu unutra. Ulje bacite.
Dodajte timijan, ljutiku i češnjak te pirjajte oko minutu, pazeći da češnjak ne zagori. Dodajte limunovu koricu, limunov sok i temeljac.
Ostružite dno tave da se otope zapečeni komadići. Dodajte maslac i kuhajte još 3 minute. Poslužite odmah.