NEZDRAVO SE HRANE

Roditelji male djece žive nekvalitetno

12.04.2011 u 09:59

Bionic
Reading

Možda ste jedni od onih koji misle kako trčanje za djecom i briga o njima vodi i do vitkijeg i mršavijeg tijela, ali znanstvenici sada tvrde da je to zabluda. Nova studija sa Sveučilišta Minnesota pokazuje kako roditelji male djece žive nezdravijim životom, prenosi Daily Mail

Nova studija sa Sveučilišta Minnesota pokazuje kako roditelji male djece žive nezdravijim životom, prenosi Daily Mail. Majke malene djece uzimaju više kalorija i masne hrane, a konzumiraju i više zašećerenih pića od žena koje nemaju djecu. Majke u prosjeku unesu 2360 kalorija dnevno, što je 368 više od žena koje nemaju djecu. Upravo zbog te činjenice, majke se moraju više kretati te hodati barem četiri kilometra dnevno.

Roditelji su manje aktivni od onih parova koji nemaju djecu, a često posežu za brzom hranom koja se lako priprema, a koja je bogata masnoćama, šećerom i kalorijama. Pri tome tu hranu poslužuju i djeci te time nastavljaju začaran krug nezdrave prehrane u obitelji, što dovodi i do pretilosti. U istraživanju je sudjelovalo 1520 odraslih osoba, uključujući i roditelje koji imaju djecu mlađu od pet godina.