MOET HENNESSY - LOUIS VUITTON

Rihanna ispisuje povijest mode: Lansira vlastitu modnu marku pod okriljem luksuznog francuskog koncerna

13.05.2019 u 17:02

Bionic
Reading

Pjevačica Rihanna potpisala je u petak suradnju s francuskim koncernom Moët Hennessy Louis Vuitton (LVMH), pod čijim će okriljem lansirati vlastiti luksuzni modni brend Fenty Maison, javlja časopis People

Kako su priopćili iz koncerna, njihovom se portfelju, u kojemu se između šezdesetak luskuznih modnih marki nalaze i renomirane modne kuće poput Diora, Louis Vuittona, Givenchyja, Célinea i Fendija, pridružila i uspješna linija Fenty 31-godišnje pjevačice.

Punog imena Robyn Rihanna Fenty, pjevačica se ovom suradnjom upisala u povijest kao prva obojena žena koja će voditi neku modnu kuću u sklopu koncerna LVMH, ali i kao prva žena koja je osnivačica nekog originalnog modnog brenda pod okriljem ove grupe.

'Dizajniranje linije poput ove s LVMH-om je nevjerojatno iskustvo. Gospodin Arnault mi je pružio jedinstvenu priliku da razvijem modnu kuću u luksuznom sektoru, bez ograničavanja moje umjetničke slobode. Boljeg partnera u kreativnom i poslovnom smislu nisam mogla zamisliti, i spremna sam svijetu pokazati ono što zajedno gradimo’, navodi Rihanna u svom priopćenju.

Fenty Maison je i prva modna etiketa nastala u okrilju LVMH-a još od 1987. godine, kada je modni dizajner Christian Lacroix lansirao svoj istoimeni brend. Sa sjedištem u Parizu ova bi kuća, koja će nuditi luksuznu konfekcijsku odjeću, obuću i pribor, uskoro trebala lansirati i svoju prvu kolekciju.

Osim službenim priopćenjem, Rihanna je veliki trenutak u svojoj karijeri komentirala i objavom na Twitteru u kojoj je napisala: 'Veliki dan za kulturu. Hvala vam gospodine Arnault što ste povjerovali u ovu djevojčicu s lijeve strane otoka i što ste mi dali priliku da rastem s vama u LVMH-u.'

Čelni čovjek LVMH-a, s kojim je Rihanna već surađivala 2017. godine na projektu iz svijeta šminke Fenty Beauty, za pjevačicu porijeklom s Barbadosa imao je samo riječi hvale.

'Svi znaju Rihannu kao divnu pjevačicu, ali kroz naše partnerstvo u Fenty Beautyu otkrio sam u njoj istinskog poduzetnika, pravog CEO-a i sjajnog vođu. Ona prirodno zaslužuje svoje mjesto unutar LVMH. Kako bismo podržali Rihannu za pokretanje Fenty Maisona, izgradili smo talentirani i multikulturalni tim koji ćemo podržavati resursima grupacije', rekao je Bernard Arnaul.

Kako doznaje list Women's Wear Daily, ovaj tim stručnjaka radi od siječnja. Lansiranje Fenty Maisona, kako su se pojavila nagađanja, moglo bi se poklopiti s njezinim devetim, dugo očekivanim studijskim albumom.

  • +56
Rihanna Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia