za prste polizati

Recept koji ćete sigurno zapisati: Savršeno pahuljasta torta od bijele čokolade i nara

  • Autor: M.D.
  • Zadnja izmjena 22.11.2021 13:37
  • Objavljeno 22.11.2021 u 13:37
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Nikolay Zirov / Panthermedia / Profimedia

Nar je divan jesenski plod kojeg obično jedemo samog, no kao desert posebno je ukusan. Uživajte u ovoj divnoj slastici koja osvaja izgledom i okusom

Nar je savršen dodatak u salatama, kao sastojak proizvod koji obično uzimamo samostalno, kao desert, ali daje puno više od sebe. Savršen je u salatama ili kao sastojak umacima, no prava šteta ga je ne ubaciti u savršenu pahuljastu tortu od bijele čokolade.

Potrebni sastojci:

  • 1 nar
  • 100 g brašna za kolače
  • 150 g integralnog pšeničnog brašna
  • 1 vrećica praška za pecivo
  • 100 g šećera
  • 1 žličica ekstrakta od vanilije
  • 1 jogurt
  • 150 g bijele čokolade
  • 2 žlice maslaca
  • 2 žlice šećera u prahu
  • 2 žlice mlijeka
  • 2 žlice maslinovog ulja

Priprema:

Očistite šipak. Polovicu zrna šipka zdrobite, a dobiveni sok procijedite.

Sok lagano istucite za šećerom.

Pomiješajte sok od nara sa šećerom, vaniliju i dvije žlice ulja.

Brašno prosijte pa dodajte u smjesu.

Dodajte jogurt, maslac, prašak za pecivo i sol, a zatim dobro promiješajte dok se sve dobro ne sjedini.

U tijesto dodajte preostala zrna nara (sačuvajte jednu žlica za ukrašavanje) i sve promiješajte.

Okrugli kalup premažite uljem, maslacem ili obložite papirom za pečenje, a zatim ulijte tijesto.

Pecite 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.

Kolač probodite čačkalicom, i ako izađe čista, kolač izvadite iz pećnice.

Otopite čokoladu s mlijekom, šećerom u prahu i dvije žlice maslaca.

Ostavite da se ohladi i prelijte cijelu površinu torte preljevom, odozgo i po rubovima.

Pospite ostatkom nara i ostavite da se ohladi.

TPORTALOVA SLATKA KUHARICA

Recepti za slasne torte i kolače koji će razveseliti ukućane i goste

Pogledaj galeriju
21

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!