TOPe SE U USTIMA

Raspoloženi ste za nešto posve drukčije? Ovi ukusni burgeri od kvinoje i slanutka potpuno će vas očarati

26.05.2021 u 12:52

Bionic
Reading

Teško da netko može odoljeti sočnim burgerima, ali ništa manje ukusne nisu ni vegetarijanske varijante

Iako su mesni burgeri zasigurno među najpopularnijim jelima, vegetarijanske opcije plijene bogatim okusom i tope se u ustima.

Chef Carlos Maldonado iz restorana Raíces otkrio je recept za burger od kvinoje, slanutka i oraha, a poslužuje se u tradicionalnom pecivu ili pak u narezanom kruhu koji je prethodno izvaljan valjkom.

Sastojci:

  • 2 šalice oraha
  • šalica kuhanog slanutka
  • 0,5 šalice kuhane kvinoje
  • 0,25 šalice krušnih mrvica
  • 2 žličice chia sjemenki
  • 2 žličice jabučnog octa
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 jaja
  • 2 češnja češnjaka
  • sol
  • papar

Priprema:

Pomiješajte orahe sa slanutkom, kvinojom, krušnim mrvicama, chia sjemenkama, octom, žlicom ulja, jajima i češnjakom. Sastojke sitno nasjeckajte i začinite solju i paprom.

Vlažnim rukama oblikujte šest pljeskavica. Na obje strane lagano pritisnite sitno sjeckane orahe.

Zagrijte ulje u velikoj tavi koja se ne lijepi na umjerenoj vatri. Pecite pljeskavice tri do četiri minute sa svake strane ili dok ne porumene, dodajući ulje u tavu nakon okretanja ako je potrebno.

Poslužite na prženim žemljama od cjelovitog zrna ili pecivu od zobenih pahuljica sa zelenom salatom, rajčicom, lukom i bilo kojim drugim željenim začinima.

Savjet: smjesi možete dodati umak od kima i slatkog čilija.