U SLAST!

Ideja za sutrašnji ručak: Napravite pureću štrucu s tikvicama, onakvu kakvu je do savršenstva dovela Karmela Vukov Colić

  • Autor: N. Sa.
  • Zadnja izmjena 25.05.2021 21:27
  • Objavljeno 25.05.2021 u 21:27
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Weyo / Alamy / Alamy / Profimedia

Ponestalo vam je ideja za ručak? Na blogu poznate voditeljice pronašli smo odličan recept za mesnu štrucu u pomalo izmijenjenoj verziji, a koja će vam zasigurno postati omiljeni čim ga prvi puta isprobate

Blog ciao-karmela.eu, poznate voditeljice Karmele Vukov Colić postao je nezaobilazna stranica mnogima u potrazi za jednostavnim, a ukusnim receptom. Nama je za oko zapela njezina izvedba popularne mesne štruce, koja može biti i drugačija od onoga na što smo navikli.

Sastojci:

  • 500 g mljevene puretine
  • 1 tikvica
  • ½ glavice luka
  • 1 – 2 češnja češnjaka
  • 2 žl umaka od rajčice
  • 2 kriške starog kruha
  • 1/3 šalice ribanog parmezana
  • 1 svježe jaje
  • 3 tvrdo kuhana jajeta
  • sol, papar
  • peršinov list
  • krušne mrvice

Priprema:

Pećnicu zagrijte na 180 °C.

U zdjelu naribajte tikvicu, dodajte joj usitnjen luk i češnjak, peršinov list, umak od rajčice, meso, sol i papar.

Pureća štruca s tikvicama

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Kruh namočite u vodi da omekša pa ga, onako vlažnog, dodajte mesu. Ubacite i svježe jaje i parmezan pa sve dobro izmiješajte.

Lim za pečenje lagano namastite i prekrijte slojem krušnih mrvica. Po njima rasporedite 1/3 smjese oblikujući pravokutnik. Na meso stavite oguljena kuhana jaja (u komadu). Prekrijte ih preostalom smjesom rukama oblikujući štrucu.

Po vrhu i sa strane pospite krušnim mrvicama. Stavite na štrucu nekoliko listića maslaca i pecite je 40-ak minuta.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!