BRZI RUČAK

Quesadille prema receptu Jamieja Olivera idealne su za dane kada se zaželite zdravog fast fooda

16.04.2020 u 13:15

Bionic
Reading

U vrijeme kada je veliki broj zemalja u svijetu u karanteni, slavni 'Goli kuhar' Jamie Oliver posvetio se pripremi brzih i ukusnih recepata po kojima se i proslavio. Strast prema hrani redovito dijeli sa svojim obožavateljima na YouTubeu, a ovog puta im je pokazao kako brzo i jednostavno napraviti quesadille s povrćem u koje možete ubaciti što god poželite

Omiljeni britanski chef Jamie Oliver oduševio je svoje obožavatelje kada je na svom YouTube kanalu pokrenuo emisiju 'Keep Cooking and Carry On', kojoj je cilj pomoći svima onima u izolaciji pomoći u pripremi brzih i jednostavnih recepata.

Jamie u svojoj online emisiji dijeli korisne kulinarske savjete i trikove uz pomoć kojih je kuhanje lakše i zabavnije, a nedavno je podijelio i recept za brze i jednostavne quesadille s povrćem u koje možete staviti sve što već neko vrijeme stoji u vašem hladnjaku.

Slavni chef odlučio se za quesadille s povrćem koje mogu jesti i vegani, a sve što vam treba su kupovne tortilje (osam komada), jedna veća mrkva, tri mlada luka, tri paprike, svježi peršin, malo svježe mente i otprilike 500 grama cheddara (možete upotrijebiti i neki drugi polutvrdi sir).

Priprema

1. Nasjeckajte povrće i začinsko bilje na sitne komadiće i naribajte sir kao što je to učinio Jamie Oliver u svom videu. Sve prebacite u veliku zdjelu i dobro promiješajte da se svi sastojci sjedine.

Potom na radnu ploču položite tortilju, rasporedite na nju mješavinu povrća i sira (po želji možete dodati još malo naribanog sira koji djeluje poput ljepila) te preklopite drugom tortiljom.

3. Zagrijte tavu i u nju pažljivo prebacite tako preklopljenu tortilju. Pazite da tava nije prevruća kako vam tortilja ne bi zagorila, a punjenje ostalo sirovo. Jamie Oliver tortilje nije pržio na ulju kako bi postigao hrskavost, no ako želite da vaše tortilje budu nešto mekše, u tavu možete dodati ulje.

4. Ponovite postupak dok ne iskoristite sve tortilje. Pustite quesadille da se ohlade dvije minute i narežite ih na jednake trokute kao što režete pizzu. Quesadille možete poslužiti s umakom od rajčice i avokada ili kiselog vrhnja, limuna, jogurta i vlasca.

Quesadille prema receptu Jamieja Olivera Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube