ADUT LOUIS VUITTONA

Prošlo je 10 godina od njezina lansiranja, a ova torba ponovno zavodi modne ovisnice

18.12.2023 u 10:40

Bionic
Reading

U modnu povijest ušla je kao jedna od prvih kreacija dizajnera Nicolasa Ghesquièrea na čelu ženske linije modne kuće Louis Vuitton, a danas je jedan od najpoželjnijih dodataka u novoj, jesensko-zimskoj sezoni

U listopadu 2014. godine Nicolas Ghesquière predstavio je svoju drugu kolekciju za Louis Vuitton, namijenjenu sezoni proljeće/ljeto 2015. godine. Odabrani modeli prodefilirali su pistom u Parizu odjeveni u šarene pruge, besprijekorne haljine i lakirane čizme koje su nagovijestile dizajnerovu omiljenu futurističku estetiku. Zvjezdani dodatak ovog modnog showa postala je torbica s kojom se modna javnost tada upoznala.

Naziva GO-14, koji krije šifru 'Ghesquière listopad 2014.', ova torba postigla je trenutni uspjeh na modnoj sceni, a gotovo deset godina kasnije poznati dizajner vratio ju je u kolekciju kožne galanterije luksuzne francuske kuće.

Ovoga puta torbica GO-14 obogaćena je dragocjenim malletage detaljem - prekriženom podstavom specifičnom za Louis Vuitton te inspiriranom izradom prepoznatljivih kofera. Inovacija je to koja zahtijeva sedamnaest metara tkanine i više od dvadeset faza izvedbe, uz izuzetnu minucioznost koja osigurava satenski ili 'tostirani' finiš, ali i postojanost boje.

Odjevena u bijelu, crnu ili smeđu boju, njezina zlatna kopča daje luksuzan efekt, a tu su i dodaci u obliku zlatne naramenice i ručke od kože za praktičnost u svakom trenutku.

Ova vrhunska torba za novu sezonu jesen/zima već je zavela poznate dame, poput kraljice crvenog tepiha Cate Blanchett i njezine mlađahne kolegice Chloë Grace Moretz.

Odabir Blanchett činila je bijela varijanta torbe GO-14 s kontrastnim crnim detaljima dok je Moretz usvojila njezinu crnu verziju, nošenu s vrućim hlačicama od trapera, crnim blejzerom i pripadajućim natikačama. Profinjen look, uz koji savršeno pristaje torba GO-14, u narednim mjesecima nesumnjivo ćemo viđati na svjetski poznatim modnim influencericama.