SIMBOL TIHOG LUKSUZA

Dizajn koji pobjeđuje logo: Origami torbe ove jeseni vraćaju se u velikom stilu

22.08.2023 u 05:57

Bionic
Reading

Dug niz godina prisutne na modnoj sceni, origami torbe osvajaju praktičnošću i dizajnom koji nadjačava logo, a ove jesensko-zimske sezone savršeno dočaravaju popularnu estetiku tihog luksuza

Prošla je era logomanije i eklatantnih torbi koje jasno otkrivaju kojoj modnoj vjeri pripadamo. Platnene torbe s detaljem inicijala ili svjetlucavim zatvaračem, a koji označavaju modnu kuću, sada ustupaju mjesto modelima skrivenog loga, čime definiraju novu ideju luksuza.

Osim kože vrhunske kvalitete, ključnu ulogu na minimalističkim torbama danas ima dizajn te uspješno odgovara na suvremene potrebe i pritom izgleda zadivljujuće. Ova misao vodilja nalazi se iza origami torba, modela koji skrivaju potpis, ali su na prvi pogled prepoznatljivi zahvaljujući inovativnom obliku.

Origami torbe Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Zapravo, iza njih stoji geometrijska studija koja omogućuje presavijanje da bi se stvorili određeni volumeni i kutovi, sve dok ne poprime drugačiji oblik, ovisno o tome kako se nose. Model torbe tote tako može postati vrlo mekana torbica za nošenje ispod ruke, a zauzvrat dolazi s više kapaciteta od uobičajenih mini modela.

Dizajn je u slučaju origami torbi središnje mjesto, a ne ime. Cijeni se geometrija koja zadivljuje svojim promjenama. Na taj način ideja statusne torbe izazvana je upravo eksperimentiranjem.

Trend origami torbi na modnoj sceni započeo je krajem 90-ih, kada je svjetlo dana ugledao futuristički model Bao Bao Isseyja Miyakea.

Stvorena od serije PVC pločica, ova torbica dizajnom u potpunosti imitira origami - poznatu japansku umjetnost kreiranja predmeta pažljivim savijanjem papira.

U nadolazećoj sezoni jesen/zima origami modeli torbi istinski su simbol tihog luksuza. Verzije kakve predlažu renomirani dizajnerski brendovi stvorene su da budu zadivljujuće, funkcionalne, ali i transformabilne, za postizanje maksimalne učinkovitosti i držanje svih potrebnih sitnica.

Nabori koji proširuju njihovu veličinu, inovativni oblici mini modela koji iznenađuju svojim kapacitetom i, konačno, reinterpretacija klasičnih velikih torbi, čime postaju statement komadom - u slučaju origami torba dizajn oduvijek nadjačava logo.