DJELO ZACA POSENA

Po uzoru na Audrey Hepburn: Vjenčanica ove mladenke osvojila je Vogue, a jasno je i zašto

05.05.2022 u 10:56

Bionic
Reading

Zahvaljujući bliskom prijateljstvu s proslavljenim američkim dizajnerom Zacom Posenom, glumica i producentica Samantha Ressler dobila je vjenčanicu o kakvoj je oduvijek sanjala

Nakon nešto više od godinu dana veze okrunjene zarukama, američka glumica, producentica i osnivačica kazališne kompanije 'We The Women' izrekla je sudbonosno 'da' svom partneru Jasonu Borgu, a njihovu svadbenu ceremoniju s razlogom je medijski popratila modna biblija Vogue.

Na vjenčanju koje je nekoliko puta odgođeno uslijed globalne pandemije, 27- godišnja Amerikanka nosila je vjenčanicu koju je samo za nju kreirao bliski prijatelj i poznati modni dizajner, Zac Posen.

Kada je u pitanju njezina vjenčanica iz snova, Samantha Ressler od početka je imala vrlo specifičnu viziju. 'Zac Posen je jedan od mojih najboljih prijatelja i imala sam nevjerojatnu sreću da mi je napravio vjenčanicu. On je koliko je promišljen koliko je talentiran, a ne bih ni znala odakle bih počela objašnjavati svo vrijeme, energiju, detalje i ljubav koju je uložio u kreiranje ove haljine', za modnu bibliju izjavila je mladenka.

Nakon zaruka, Zacu Posenu pokazala je haljinu koju Audrey Hepburn nosi u filmu 'Rat i mir' iz 1956. godine.

'Audrey nije nosila vjenčanicu, ali je njezina haljina u filmu bila upravo one siluete i stila koji sam priželjkivala', priznala je dodajući da je Posen znao sve o ovoj haljini iz filma koju je dizajnirala poznata talijanska dizajnerica i kostimografkinja, Fernanda Gattinoni.

Sljedećeg dana napravio je skicu inspiriranu ovim modelom, a puf rukaviće zamijenio je s dva zvonolika rukava, dodajući šlep koji se može skinuti. 'Odabrao je i postavio vez poput mađioničara. Cijelo iskustvo je bilo nezaboravno, a ja se zbog toga osjećam iznimno sretnom'.